Poliştii alb-negri au pornit partida cu Unirea Alba Iulia mai bine decât se aşteptau şi cei mai optimişti suporteri. În minutul 3 al meciului Silviu Bălace a înscris pentru gazde. A fost o acţiune a lui Poparadu, acesta a centrat spre Goge, iar şutul acestuia a fost respins în faţă de portarul oaspeţilor. Bălace a preluat şi a înscris pentru 1 – 0. Fazele bune la poarta lui Tiuţ au continuat, dar Goge a ratat o ocazie excelentă, în minutul 13, preferând să tragă spre poartă după ce a driblat inclusiv portarul, în loc să-i paseze înapoi lui Boldea, complet liber în faţa porţii. A urmat o perioadă în care poliştii au renunţat la iniţiative, dar nici albaiulieni nu au dat dovadă de prea multă ştiinţă în joc.
Partida a fost una destul de anostă, nici mai bună, nici mai slabă decât nivelul general al ligii secunde. Desigur, spectacolul subţire este bine taxat de spectatorii timişoreni, o mână de oameni luând loc în tribunele ovalului “Dan Păltinişanu”. În jur de 500 de oameni au decis să-şi aloce două ore dintr-o după-masă de sâmbătă cu vreme excelentă. Vestea bună, cel puţin pentru primarul Nicolae Robu, este că dorinţa sa insistentă de a avea o galerie pentru noua echipă înfiinţată de Municipalitate şi de Consiliul Judeţean Timiş a fost răsplătită. Cel puţin se poate vorbi de o mână de tineri, vreo 15, care au ales să intre gratis în peluza sud pentru a susţine în calitate de “ultras” ACS Poli. Oricum, până la nivelul de “ultras” mai e mult de lucru… Cert este că ei au afişant un banner pe care scria: “Am fost aici. Vom fi mereu…”
Portarul Timişoarei, Mario Kirev a avut două intervenţii absolut ridicole. La finalul primei reprize el a căpătat şi un cartonaş galben, după ce a ieşit neinspirat în afara careului, lateral stânga, pentru a respinge un balon la care albaiulienii au ajuns primii. În disperare de cauză el nu a avut altceva de făcut decât să de urce efectiv în spatele adversarului pentru a nu primi un gol care l-ar fi făcut de ruşine. La începutul reprizei a doua el şi-a părăsit din nou careul, la o fază la care nu ar fi prea avut ce să caute acolo, norocul său a fost că respingerea balonului, total aiurea, nu s-a lăsat cu gol pentru Unirea.
Repriza a doua a început cu ceva dorinţă de gol din partea Unirii, dar cele două faze de gol ale acestora nu au avut succes. Timişoara a mai avut câteva şanse de gol, dar fotbaliştii lui Velcea s-au încurcat unul pe altul atunci când era nevoie de finalizare.
Spre surpriza tuturor ACS Poli a mai reuşit două goluri. La interval de un minut unul de celălalt, primul în minutul 78, cel de-al doilea în minutul 79. Au fost două faze de contraatac. La prima Boştină a reuşit o fază frumoasă pe centrul porţii adverse, a şutat, portarul a respins în faţă şi de acolo Goge a înscris pentru 2 – 0. Nici nu bine au pus albaiulienii mingea pe punctul de la mijlocul terenului şi Timişoara a marcat pentru 3 – 0. La fel, a fost un contraatac, de această dată rolurile s-au inversat. Goge a şutat, iar Boştină a marcat.
Fericirea celor 500 de spectatori a ajuns la maxim în minutul 83. Timişoara a reuşit cel de-al patrulea gol, autor a fost acelaşi Boştină, din pasa lui Enciu.
Unirea Alba Iulia nu a cedat total şi a reuşit golul de onoare în minutul 90, prin Mândruşcă. acesta a fost şi ultima reuşită a partidei, terminată cu un 4 – 1 categoric pentru ACS Poli Timişoara. Prima victorie din scurta istorie a clubului!
ACS Poli Timişoara: Kirev – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge, Artean (Dobricean – min. 60), Poparadu (c), Bălace – Boldea (Boştină – min. 65), Szekely
Rezerve: Gherasim – Miculescu, Nanu, Boştină, Enciu, Dobricean, Daminuţă.
Antrenor: Valentin Velcea
Unirea Alba Iulia: Tiuţ – Fulea, Schuller, Bumbac, Bucurică, Oară, Istrate, M. Oprea (c), M. Petrescu, Mândruşcă. S. Mureş.
Rezerve: Pascal – Potopea, Potopea, Contor, Cotolan, Man, Rondak, Olar.
Antrenor: Stelian Gherman
Citiți principiile noastre de moderare aici!