Deşi a anunţat o echipă ofensivă, Vali Velcea a pornit meciul doar cu Mircea Axente în avanposturi, el fiind dublat de marcatorul timişorenilor din meciul de la Severin, Rafael Rocha. Cârstea a fost din nou lăsat pe banca tehnică, iar în poartă a rămas Kirev, preferat între buturi în locul lui Lepmets.
Arădenii au pornit în forţă jocul şi în minutul cinci nu a lipsit mult ca Florin Ilie să înscrie în propria poartă, presat de atacantul grec al arădenilor, Galanis. De fapt, alegerea acestuia pentru a fi vârf împins a fost marea supriză pregătită de noul director tehnic al UTA, Adrian Falub. Iar atacantul grec a fost cel care a şi marcat golul utiştilor. A fost în minutul 11, iar Galanis a înscris după o fază şcoală la care apărarea timişoreană a fost învinsă de arădeni. Mai precis, a fost un aut bătut lung de UTA, mingea a ajuns în careu şi de acolo Galanis din şapte metri, pe lângă Kirev rămas spectator.
După marcarea golului jocul celor două echipe nu a mai reuşit să ridice ceva probleme celor doi portari, fazele de gol fiind total lipsite de valoare. Singurul lucru rămas de menţionat a fost schimbarea lui Fuchs cu Dobricean, o decizie de altfel bună luată de Velcea, jocul celui din urmă fiind mai bun decât cel al colegului său.
Poli Timişoara a pornit în forţă repriza a doua, semn că Vali Velcea şi-a certat elevii la vestiare. De cealaltă parte, utiştii au preferat apărarea şi contraatacurile. Dacă la capitolul fotbal niciuna dintre echipe nu a excelat, superbe au fost cele două galerii şi coregrafiile speciale realizate. Imediat după debutul celei de-a doua reprize Peluza Sud a aprins numeroase torţe, iar fumul degajat a acoperit în mare parte gazonul.
Una dintre fazele bune ale timişorenrilor a avut loc în minutul 75, atunci când Axente a reuşit o fază pe cont propriu, a driblat apărarea adversă şi şutul său a lovit unul dintre adversari, ajungând în corner. Faza următoare nu a adus nimic pe tabela de marcaj.
Rover Cârstea a „reuşit” ratarea meciului, în minutul 78. El a reuşit să primească o pasă de la coechipieri, la un balon trecut peste apărarea adversă, dar şutul său a fost scos cu un reflex de zile mari de către portarul celor de la UTA, Amadio. Fazele timişorenilor au curs spre poarta arădenilor, dar niciuna nu a avut puterea să schimbe situaţia pe tabela de marcaj. În minutul 89 timişorenii au cerut un penalty la o fază controversată petrecută în careul oaspeţilor, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.
Acesta a fost ultima fază remarcabilă a meciului. Din păcate, publicul de pe „Dan Păltinişanu” a rămas doar cu amintirea unui nou derbi, să sperăm că nu a fost ultimul, şi cu o atmosferă cum nu poţi găsi de prea multe ori pe stadioanele României. Felicitări ambelor galerii pentru modul în care s-au manifestat, pentru faptul că au reuşit să evite scandarea de trivialităţi. În ceea ce priveşte coregrafiile realizate, acestea au fost superbe!
Poli: Kirev – Mera, Scutaru (cpt.), Fl. Ilie, Fl. Sandu – Chiş, Fuchs, Poparadu, Pătraş – Rocha, Axente
Rezerve: Lepmets – Belu, Cârstea, Gorobsov, Dobricean, Ricketts, Popovici
Antrenor: Valentin Velcea
UTA: Amadio – Calvin, Pocuca, Gligor, Siminic – Hidişan, Ignea, Purece – Mara (cpt.) – Galanis, Sitoe
Rezerve: Smaranda – N. Varga, G. Neagu, I. Bălan, Ct. Bucur, Chindriş, Miron
Antrenor: Adrian Falub
Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); Asistenţi: Adrian Popescu (Craiova) şi Daniel Ioan Ciocănea (Sibiu).
Adrian Falub, director tehnic UTA Arad: „E o victorie mare pe care o dedicăm fanilor noştri”
„A fost o victorie importantă pentru noi, o victorie importantă în economia campionatului, dar mai ales pentru că am câştigat împotriva lui Poli. Am avut o primă repriză bună în care Poli nu şi-a creat ocazii multe. A fost o repriză a doua în care, pe căderea noastră, Poli a avut mai multe ocazii, putea să şi înscrie. Recunosc, am avut şi noroc. Cred că e o victorie mare pe care o dedicăm fanilor noştri, UTA nu a mai câştigat de mult împotriva Timişoarei. Este un meci care naşte pasiuni, două echipe cu mare tradiţie cu multă cultură fotbalistică, mi-aş mai dori să mai am asemenea meciuri, cu asemenea tensiune. Tot respectul pentru suporteri”, a declarat Adrian Falub.
Antrenorul utiştilor a recunoscut că nu i-ar displăcea o promovare cu UTA. „Noi avem dosarul de licenţiere făcut şi se poate promova. Totul depinde de cum va evolua campionatul, dacă Poli va avea licenţa sau nu”, a mai spus Falub.
Vali Velcea: „Fotbalul când nu îl respecţi este nedrept”
„Fotbalul când nu îl respecţi este nedrept. Dacă e să analizăm jocul celor două echipe, cu un singur şut pe poartă se poate câştiga. Iar cu cinci faze clare de poartă, două singur cu portarul şi un 11 metri neacordat nu poţi câştiga. Nu vreau să greşesc şi să mă răzbun pe cineva, să spun ceva acum la supărare. Este un rezultat neplăcut, un rezultat pe care nici unul dintre suporterii noştri nu l-ar fi dorit într-un derbi cu UTA. Fotbalul te pedepseşte… Am jucat cu Rocha, aşa era normal după meciul cu Severin. Băieţii şi-au creat ocazii, am avut oportunităţi, dar nu am avut şansă”, a declarat Vali Velcea.
Extrem de nervos, el a acuzat dur arbitrajul prestat de clujeanul Horaţiu Feşnic, o atitudine extrem de puţin prezentă în discursul tehnicianului timişorean. „Toată lumea a văzut henţ, inclusiv observatorul meciului mi-a spus la vestiare după încheierea partidei că a fost henţ. Nici nu mai vreau să comentez… Ei ce penalităţi primesc? O etapă de suspendare? Ei nu se gândesc când cineva îşi pierde locul de muncă sau dacă eu ajung în tribune fără să fi înjurat?”, a mai spus Velcea.
Tehnicianul lui Poli a vorbit, voalat, şi despre problemele de la club. El nu a spus direct, dar crede că situaţia nu va fi în continuare una prea bună: „Sunt antrenorul acestei echipe şi iubesc foarte mult această echipă. Voi fi alăuri de ea întotdeauna, chiar dacă fizic nu, sigur cu sufletul rămân aici”, a mai spus Velcea. El a mai ţinut să mulţumească din plin superbului publicul timişorean.
Poli Timisoara si UTA se pregatesc de marele derbi al vestului
Citiți principiile noastre de moderare aici!