Ei au dobândit informaţii despre modul de viaţă al prietenilor înaripaţi, despre mediul în care vieţuiesc, îşi dobândesc hrana etc. Profesorii coordonatori ai proiectului cred că toate obiectivele au fost atinse, astfel încât copiilor li s-a trezit dorinţa de a fi în armonie cu natura, de a proteja păsările, de a avea un comportament ecologic în situaţii concrete: confecţionarea de căsuţe.
Totodată elevii au putut observa cum se conservă avifauna spaţiilor verzi din Recaş prin realizarea de colivii artificiale şi hrănitoare pentru păsări. Un exemplu dat de aceşti şcolari poate duce la îmbunătăţirea acţiunilor şi percepţiilor comunităţii locale în direcţia protecţiei mediului, pentru a se putea realiza o convieţuire durabilă om-natură.
O altă activitate realizată sub egida Echipei Verzi a fost reciclarea de hârtie. Cu mic, cu mare, fiecare clasă a liceului a participat la un concurs de adunare/colectare a hârtiei şi a cartonului, adunându-se astfel peste 1000kg hârtie.
Copiii au observat faptul că reciclarea reprezintă una din cele mai bune mijloace de prevenire a poluării şi de conservare a resurselor naturale şi că este un mare câstig, pentru mediul pe care trebuie să-l lăsăm curat generaţiilor viitoare. Atitudinea elevilor faţă de mediul înconjurător este de acum mult schimbat, informarea tuturor asupra importanţei reducerii consumului de hârtie, reutilizarea şi reciclarea hârtiei produce o mai mare responsabilizare.
În urma acestor activităţi elevii recăşeni au reamintit că fiecare om este parte integrantă a naturii, iar viaţa noastră depinde de frumuseţea şi acurateţea ei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!