Principalele aspecte care sunt urmărite şi punctate sunt ordinea logică şi cronologică, argumentaţia istorică şi evidenţierea semnificaţiilor politico-naţionale. Pentru a putea intra în concurs, eseurile vor fi postate pe blogul Liceului Teoretic Recaş – liceulrecas.blogspot.com, iar dintre aceastea vor fi votate primele 5 cele mai bune eseuri (de către elevi, tot pe blog).
Pentru pasionaţii de artă plastică se pregăteşte şi un concurs pentru clasele din ciclul primar şi gimnazial: desene, pictură, fotografie. La această secţiune, vor putea intra în concurs şi desene/lucrări „electronice” (Ex: Paint), care se desfăşoară dupa aceeaşi metodologie de la punctul 1. Se pot alege diverse forme de prezentare: panouri, colaje, postere, etc.
Cei care au talent la muzică pot participa la secţiunea de interpretare: cântece sau poezii patriotice. De asemenea, va avea loc o prezentarea a însemnelor naţionale(imagini şi informaţii): Drapelul naţional, Stema Naţională, Imul de stat (postere sau panouri)- primar şi gimanziu( clasele a V-a). Fiecare clasă de gimnaziu (clasele VI-VIII) va prezenta câte o provincie istorică cu istoricul, tradiţiile şi obiceiurile sale.
Şi nu cea din urmă va fi secţiunea culinară: mâncare tradiţională românească la care sunt aşteptate să participe cât mai multe eleve. Cele mai bune realizări, eseuri, proiecte vor fi premiate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!