Proiectul elevilor recăşeni a constat în realizarea de activităţi instructiv-educative cu scopul de a informa şi a conştientiza elevii, cadrele didactice, părinţii şi comunitatea locală în legătură cu problemele actuale ale mediului. Activităţile din proiect au fost direcţionate spre a încuraja elevii să gândească şi să se manifeste „prietenos” faţă de mediu.
Elevii au avut următoarele activităţi: au aplicat chestionare pe teme de mediu, de ecologie; au sărbătorit Ziua mondială a apei (22 martie 2010) prin concursuri de afişe şi postere pe tema protejarii apelor, expozitie de desene ”Apa – sângele albastru al Terrei!”, concurs de prezentări power point cu tema „Apa”. O activitate mult aşteptată de eleve a fost parada modei cu costume din materiale reciclabile realizate de către elevii liceului şi o expoziţie de obiecte din materiale reciclabile. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Pământului, au fost realizaţi fluturaşi cu mesaje eco şi pliante de informare despre protejarea zonelor naturale împotriva poluării, despre colectare selectivă şi reciclare, despre ecologizarea canalelor din jurul oraşului Recaş.
O altă activitate a constat în confecţionarea unor căsuţe pentru păsări şi care au fost puse în pădurile din apropierea oraşului Recaş, mai exact de la Stanciova. Elevii, mari iubitori de flori au putut să contribuie la înfrumuseţarea şi împrospătarea laboratorului de biologie prin schimbarea pământului şi tăierea frunzelor uscate.
Elevii mai mari au avut misiunea de a ecologiza spaţiul verde din curtea şi din jurul liceului. O ultimă activitate a presupus ca participanţii să aibă fiecare o bibicletă pentru a putea pedala pe ruta Recaş – Herneacova – Stanciova, reuşind astfel să se transforme elevii în ecologişti veritabili şi sănătoşi, încuranjându-i să apeleze la biciclete în locul celorlalte mijloace „tradiţionale” de transport, privat sau în comun. La finalul tuturor activităţilor elevii au fost conştienţi de problemele grave ale mediului, dar şi de dobândirea de cunoştinţe şi competenţe cu caracter disciplinar, dezvoltarea spiritului civic, dezvoltarea spiritului de echipă şi a iniţiativelor personale în cadrul unui grup.
Citiți principiile noastre de moderare aici!