Sarah Hughlett a sosit la Recaş plină de entuziasm pentru noul ei rol în comunitate. Ea colaborează cu profesorii de limba engleză ai Liceului Teoretic Recas pentru a îmbunătăţii competenţele lingvistice ale elevilor şi în acelaşi timp se implică în diverse activităţi derulate la Punctul de Acces Public la Informaţie Recaş.
Printre primele activităţi comune planificate a fost şi o întâlnire cu copiii care au fost invitaţi într-o călătorie virtuală în Statele Unite. Timp de mai multe ore care au trecut pe nesimţite, Sarah a vorbit atât în limba română, cât şi în limba engleză despre ea şi ţara ei de origine. Expunerea a început prin marcarea pe harta lumii a distanţei mari dintre America şi România. Apoi, cu sprijinul unei prezentări Power Point, voluntara a început o incursiune fascinantă în lumea ei de acasă: imagini din statul Virginia, simboluri ale Americii, moneda, populaţie, sporturi, mâncare, ziua naţională, relief. Copii au fost atraşi în discuţie prin întrebări şi mici jocuri atât de voluntară cât şi managerul Punctului de Acces, iar entuziasmul lor a fost fără graniţe. Acesta a fost începutul activităţilor în comunitate şi pentru viitoarea perioadă Sarah Hughlett şi Silvia Harhata vor pregăti multe alte activităţi educative şi interactive pentru copii şi chiar şi pentru adulţi. Corpul Păcii care face posibilă prezenţa pentru 2 ani a voluntarei din Recaş este o agenţie guvernamentală care din 1991 a dezvoltat peste 1.000 de parteneriate de succes între voluntarii SUA şi diverse organizaţii din România. Voluntarii sunt instruiţi intensiv timp de 3 luni în învăţarea limbii române, în cunoaşterea culturii şi istoriei acestei ţări. Aceştia sunt cetăţeni americani care aleg să reprezinte organizaţia timp de doi ani, reflectând diversitatea etnică, socială, politică şi economică a SUA şi sunt motivaţi de dorinţa de a-i ajuta pe alţii şi de a cunoaşte o altă cultură trăind şi muncind în ţara gazdă.
Obiectivele Corpului Păcii sunt: sprijinirea ţărilor gazdă cu voluntari americani care să acorde asistenţă tehnică; promovarea unei mai bune înţelegeri între cele două ţări partenere – cel american şi cel unde va fi repartizat voluntarul. Parteneriatul se axează pe următoarele domenii: predarea limbii engleze, dezvoltare economică comunitară, management şi educaţie de mediu şi dezvoltare instituţională.
Citiți principiile noastre de moderare aici!