Numele ei este Sara Hughlett şi la cei 25 de ani de ani ai săi reprezintă agenţia guvernamentală Corpul Păcii la Recaş, judeţul Timiş.
„M-am născut şi am crescut în Fairfax, statul Virginia, care e la o distanţă de 25 minute de capitala Washigton D.C. Fairfax este un oraş mare cu mai mult de un milion de locuitori. Am o familie mare formată din doi fraţi, o soră şi doi părinţi minunaţi. Am urmat cursurile de la Universitatea “George Mason” din Fairfax, unde am studiat limba şi cultura spaniolă. Am petrecut de asemenea un semestru de studiu în Spania. Hobby-urile mele sunt călătoriile, lectura şi sportul. Îmi place să citesc despre alte culturi şi limbi şi cred că România este frumoasă” cam aşa se descrie în cîteva cuvinte, Sara.
Până să ajungă la Recas, a fost timp de trei luni în Târgoviste la trainingul Corpului Păcii.
Înainte să ajungă în ţara noastră nu prea cunoştea foarte multe lucruri, auzise despre Marea Neagră şi despre faptul că România este situată între Ungaria şi Ucraina. Ştia că oamenii de aici sunt foarte prietenoşi şi ospitalieri. Cu toate acestea, România nu a fost alegerea ei. Organizaţia a studiat cv-urile tuturor voluntarilor şi au decis: Sara merge în România. „Sunt foarte fericită că am fost aleasă să ajut România, ca am putut învăţa această limbă şi pentru că simt că am o nouă familie aici” a adăugat Sara.
Sara predă în acest moment limba engleză la liceul din Recaş, este implicată în diferite proiecte de la scoală şi din comunitate. „Sunt aici pentru ca să contribui la învăţarea limbii engleze de către ceilalţi şi de asemenea să învaţ mai multe despre acestă localitate şi România în general. Îmi doresc să învăţ să gătesc mâncare tradiţională românească”, a aîncheiat americanca.
Corpul Păcii este o agenţie guvernamentală care din 1991 a dezvoltat peste o mie de parteneriate de succes între voluntarii SUA şi diverse organizaţii din România. Voluntarii beneficiaza de o instruire intensivă pentru învăţarea limbii române şi oferă timp de doi ani asistenţă organizaţiilor non-guvernamentale şi/sau neguvernamentale din România, şcolilor şi autorităţilor locale.
Obiectivele Corpului Păcii sunt: sprijinirea ţărilor gazdă cu voluntari americani care să acorde asistenţă tehnică; promovarea unei mai bune înţelegeri între cele douaă ţări partenere – cel american şi cel unde va fi repartizat voluntarul.
Parteneriatul se axează pe urmtoarele domenii: predarea limbii engleze, dezvoltare economică comunitară, management şi educaţie de mediu, dezvoltare instituţională.
Citiți principiile noastre de moderare aici!