Jucătorii de golf membri ai clubului Tite Golf Resort din Recaș au avut parte, sâmbătă, de o partidă specială. Obişnuita întâlnire clasică, desfăşurată pe traseul de nouă găuri la lumina soarelui a fost înlocuită de o premieră naţională. Partida s-a desfăşurat în întuneric (aproape) total, diferenţa fiind făcută de mingile folosite.
„Sunt nişte mingi speciale, fosforescente. Au fost importate din Anglia. Ele se „încarcă” la lumina lanternelor şi devin luminoase, de culoare verde, fiind vizibile în întuneric. Pentru noi, membrii clubului, este mai uşor să jucăm la lumina lunii, deja cunoaştem foarte bine traseul de nouă găuri”, ne-a declarat Sorin Drăgoi, preşedintele Tite Golf Resort şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Golf.
Desigur, începutul folosirii acestor mingi fosforescente a creat anumite dificultăţi participanţilor. Împărţiţi pe mai multe echipe de câte trei participanţi, „golferii” au cam bâjbâit pe întuneric pentru găsirea mingilor. Cu siguranţă că cea de-a doua sesiune nocturnă va fi mai de succes.
„E greu, e ceva cu totul nou pentru noi. Sincer nu se prea vede mingea, în timp nu mai luminează şi trebuie reîncărcată. Dacă nu ai mai jucat pe teren, dacă nu îl cunoşti nu te descurci”, ne spunea unul dintre concurenţi. Cert este că toată lumea s-a simţit bine, chiar dacă cei întârziaţi au fost nevoiţi să înfrunte şi o ploaie scurtă, dar consistentă.
În general un sport al „gulerelor albe”, golful timişean atrage în general avocaţi, medici, oameni de afaceri, directori de companii multinaţionale, dar şi copii. În total sunt 64 de membri, dintre care cel mai tânăr are 12 ani!
„Fiecare jucător de golf pleacă de la un handicap de 54 de puncte. Pe măsură ce ei participă la competiţii acumulează puncte care îi scad handicapul. Dacă trece de zero poate juca în marile turnee, la profesionişti. La clubul nostru cel mai bine clasat membru a ajuns la un handicap de 8,2 puncte”, am mai aflat de la Drăgoi.
Clubul de golf de la Recaş are nouă găuri. Cel mai extins teren din România are 18 găuri şi funcţionează la Alba Iulia. Terenuri mai există la Breaza, respectiv la Bucureşti, la Clubul Diplomaţilor. Mulţi dintre jucătorii bucureşteni sunt membri ai cluburilor din Bulgaria, acestea fiind de o calitate excelentă, mult superioară celor din România.
Concursul recăşean a contat în campionatul naţional, acolo unde jucătorii au primit puncte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!