Printre cele mai importante măsuri de îmbunătăţire a calităţii serviciilor aplicate de Aquatim, în calitate de operator regional, în localităţile din judeţ aflate în aria sa de operare, se numără montarea contoarelor de apă la toate imobilele necontorizate. Măsura de contorizare, aplicată cu succes în Timişoara, este una dintre bunele practici pe care Aquatim a decis să le implementeze şi în celelalte localităţi. Rolul acesteia este de a reduce consumul şi risipa de apă, plata facturii urmând să fie făcută pe baza consumului înregistrat de contor.
Una dintre primele localităţi incluse în programul de contorizare este oraşul Recaş, din cauza fluctuaţiilor mari de presiune şi debit înregistrate în special seara, în perioada verii, când se udă frecvent grădinile. În Recaş se vor monta în total 140 de contoare de apă dintre care 80 la blocuri, unde echipele Aquatim au construit cămine de branşament, iar restul de 60 vor fi instalate la case.
Până acum, aici, au fost montate 22 de contoare, cu precădere la blocuri, pentru ca locatarii să conştientizeze pierderile din instalaţia interioară şi să se elimine, astfel, risipa de apă. Apometrele, care vor fi montate în localităţi în cadrul acestei acţiuni, provin din înlocuirea în Timişoara a circa 3.000 de contoare cu citire manuală cu unele cu transmisie radio. Acestea se află în termenul de scadenţă metrologică şi după verificare, eventual reparare, vor fi montate în localităţile unde apar consumuri ridicate sau fluctuaţii mari de presiune.
Astfel, Aquatim va respecta unul din angajamentele asumate pentru 2011, din strategia de dezvoltare regională, care prevede realizarea etapizată a contorizării pentru toate branşamentele din aria de operare, până la sfârşitul anului 2013.
Contoare de apa cu citire la distanta, la Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!