Numărul deceselor înregistrate de la debutul pandemiei şi până în prezent este de 120.
“Fenomenul scăderii numărului de cazuri nu este o întâmplare. Sperăm că va dura. Nu ştim când va urma un nou val al pandemiei, sperăm să nu mai fie cazul până în toamnă. Oamenii continuă să se vaccineze, în ciuda discuţiilor legate de vaccin, iar cu cât se vaccinează mai mulţi, cu atât este mai bine”, a declarat, pentru NewsIn, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile (CPCBT), Adriana Pistol.
Potrivit prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii, s-a constatat o scădere a numărului de cazuri de A/H1N1, iar specialiştii se aşteaptă ca acest fenomen să se menţină pentru câteva săptămâni.
“Teoretic, ar trebui să dureze tendinţa de scădere. Cel puţin din raportările pe care le avem la nivel global, în centrul şi estul europei se menţine încă o rată ridicată a îmbolnăvirilor, spre deosebire de vestul Europei. Un nou val nu ştim când va veni, trebuie să vedem cum se comportă până în primăvară. Oricum, ne aşteptăm să se diminueze numărul cazurilor în continuare. De gripa A/H1N1 nu vom scăpa aşa uşor, va mai dura un an, doi”, spune reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România, Victor Olsavsky.
Vaccinarea copiilor din România contra virusului A/H1N1 va începe, cel mai devreme, în martie, pentru că, până în prezent, nu a fost găsit numărul suficient de subiecţi care să fie testaţi, au precizat, miercuri, reprezentanţii Institutului “Cantacuzino” din Capitală.
Aproximativ 1,5 milioane de români s-au vaccinat împotriva virusului A/H1N1 până în prezent.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!