În urma accidentului de pe M6 au fost rănite 22 de persoane, trei dintre pasageri fiind transportaţi la spital cu răni grave. Toţi cei răniţi au fost spitalizaţi.
Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, autorităţile române au dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul-șef SMURD pe Regiunea Vest, urmând ca în funcție de evaluarea situației medicale a răniţilor să se decidă dacă aceştia vor fi aduşi în țară sau vor continua tratamentul în statul vecin. A fost trimisă în Ungaria o echipă condusă de Mihai Grecu, medic-şef al UPU-SMURD de la Spitalul Judeţean din Timişoara.
Totodată, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului.
Ulterior, autorităţile române au aflat că, deşi autocarul implicat în accidentul din Ungaria este înmatriculat în ţara noastră, printre pasageri se aflau doar trei cetăţeni români, doi adulţi şi un minor, restul fiind cetăţeni maghiari care călătoreau cu vehiculul respectiv, potrivit secretarului de stat Raed Arafat.
„Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne din Ungaria despre faptul că, în jurul orei 20.15, pe autostrada M6, în județul Baranya, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc. Din primele informații obținute rezultă că 22 de persoane sunt rănite (…) Potrivit datelor transmise la Departamentul pentru Situații de Urgență de echipa consulară aflată în Ungaria și a verificărilor efectuate asupra cetățeniei persoanelor implicate în accident, rezultă că, din cei 22 răniți, doar trei au cetățenia română”, au anunţat reprezentanţii MAI.
Ulterior, în timpul nopţii, autorităţile din ţara noastră au anunţat că cei trei români nu au suferit răni grave. „Din ultimele informații obținute și după evaluarea efectuată la fața locului din cele două spitale din Pecs şi Mohacs, cele trei persoane cu cetățenie română, doi adulți și un minor, nu prezintă leziuni grave, care să le pună viața în pericol”, au precizat oficialii MAI.
Deocamdată nu se cunosc foarte multe informaţii legate de condiţiile producerii accidentului. Autocarul a lovit un parapet şi a căzut într-un canal adânc de pe marginea drumului.
UPDATE: Autocarul este înmatriculat în judeţul Harghita. Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a cerut unei echipe de experţi de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Arad şi Timişoara să se deplaseze de urgenţă în Ungaria. Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), în autocar se aflau înregistraţi 26 de pasageri, care plecaseră vineri de la Băile Homorod şi aveau ca destinaţie localitatea Pecs. „Autobuzul implicat în accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricaţie 1998 şi este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licenţă de transport persoane, iar şoferul care se afla la volan este deţinător al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil până la data de 15.09.2015. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului de poliţia maghiară asistată de experţii români, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de către această firmă”, au anunțat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.
Sursa foto: http://www.pecsma.hu
Citiți principiile noastre de moderare aici!