„Astăzi industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României. Voi convoca patru comisii, în paralel cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate în regim de urgenţă prima lege împotriva industriei păcănelelor, această industrie care nenoroceşte familii, distruge destine şi care face extrem de mult rău României.
În sesiunea de vot final de astăzi vom adopta această lege care va presupune că în peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea păcănelele, jocurile de noroc”, a declarat Simonis la Palatul Parlamentului, potrivit AGERPRES.
El a menţionat că acesta este doar primul proiect pe acest subiect care va fi adoptat şi vor mai urma şi altele.
„Este o lege care închide toate păcănelele în localităţile care au sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom trece pe repede înainte şi vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege. Această lege reglementează şi stipulează foarte clar că în 10 zile de la intrarea în vigoare nu se mai poate desfăşura acest tip de activitate în localităţile care au sub 15.000 de locuitori”, a spus Simonis.
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a menţionat că se duce o bătălie cu o industrie care are o piaţă de câteva miliarde de euro, care are cei mai buni avocaţi şi care are cei mai buni specialişti în a identifica anumite erori.
„Mai important decât să facem o lege rapid este să facem o lege bună. Ne-am asigurat că ceea ce facem astăzi este inatacabil şi de nespeculat de către cei care au foarte mulţi bani şi cu care ne luptăm noi astăzi, dar banii lor nu sunt bani curaţi, sunt bani pierduţi de oameni care îşi distrug destinele”, a conchis Simonis.
UPDATE. Proiectul a fost adoptat
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind jocurile de noroc cu 243 de voturi „pentru”, patru abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.
Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus.
Se instituie, de asemenea, obligativitatea creării şi menţinerii la zi de către ONJN a unui registru public, accesibil online şi actualizat cel puţin o dată la fiecare 24 de ore, care va cuprinde operatorii licenţiaţi/autorizaţi pentru a desfăşura activităţi în domeniul jocurilor de noroc.
Trimite articolul
Xperfect, acum o sa vina toti in oras
Și cu alea din orașe ce facem?
În zona Dacia avem păcănele lângă pariuri și pariuri lângă păcănele în mai puțin de 20 de m de școala 24.
Zona devine destul de rău famată!
-
educa-ti copiii, ba! asa cum ii educi si sa treaca strada regulamentar si in siguranta! ca nu interzici masinile, nu? Il inveti sa aiba grija!!! la fel si cu pariurile, invata-l! Invata-l sa u bea, sa nu se drogheze, sa nu bage la pacanele, sa nu minta, sa nu fure!
-
Ai mei sunt educați!
Problema e ca sunt alți copii influențați și per total societatea pierde.
În zonele unde sunt păcănele ai scandaluri noaptea. Bărbații se leagă aiurea de femei. Plus că e mizerie – chiștoace, semințe, ambalaje și sticle/doze de bere aruncate aiurea.
Dar dacă ție îți plac pariurile și păcănelele. Nu mă bag :)))))) Poți liniștit să îți bagi veniturile la ei și să îți pierzi casa.
-
casele de pariuri se inchid la ora 10. deci nu ele sunt cauza scandalurilor de noapte.
pariurile nu sunt acelasi lucru cu pacanelele. N-au absolut nicio legatura. -
Mie nu-mi place langoseria din dacia, ca langosul e prajit, deci nesanatos. Ghici ce? NU MANANC! Nu am pretentia sa o interzica.
Pariez de 25 de ani si nu mi-am bagat nici casa la pariuri, nici masina, nici copiii, nici salariul, nu mananc seminte, nu fumez de fel. Sunt bine mersi, va multumesc pentru grija.Nu suntem talibani, nu interzicem alcoolul pentru ca exista si betivi care-si bat familia cand ajung acasa. Nu-i asa?
-
-
ca pe vremea comunistilor, iti spune statul ce sa faci si ce nu, cum sa te tunzi, cum sa te imbraci, ce sa vorbesti. etc.
fmm de comunisti noi ce sunteti voi.
Baaaaa, un om dupa 18 ani face ce vrea el cu banii lui, nu-i spui tu daca sa bage la pariuri 10 lei sau nu!!!
Ma mir ca nu-i crapa obrazul de rusine acestui bisnitar….multa lume stie cum a inceput !!!!, dar, de, an electoral….voturi…ciolan…putere….crede cineva ca-i pasa de oameni ???? Binevoitorul se bazeaza pe gandirea netezilor fara sa spuna ca statul incaseaza vagoane de bani de pe urma ‘pacanelelor’ si daca nu mai vin banutii, cumva trebuie umpluta gaura si satisfacuta setea de bani a guvernantilor ; atunci sa vezi cum apar alte taxe si din pacate le vom plati toti !!!
asta da lege. Ce renuntare la pensii speciale, ce impozitare concedii medicale, ce mariri de pensii etc. asta era tot ce ne trebuia. BRAVO !!!
-
ca sa vrei impozitarea concediilor medicale trebuie ca ceva e foarte defect acolo la mansarda.
Cum o fi legea asta constitutionala eu nu pot sa pricep. Dar oricum pe langa cat de aberant s-a incalcat Constitutia in pandemie, legea asta e pistol cu apa. Si oricum cetatenilor nu le pasa de Constitutie.
Intrebarea mea este: De ce intr-un sat sau orasel micut nu se poate si intr-un oras mare se poate? Adica care e logica din spate. Si de ce fix 15.000? De ce nu 10? De ce nu 20.000.