Ministerul Sănătății a anunțat vineri, 14 ianuarie, că a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Schimbările vin în ajutorul persoanelor infectate cu coronavirus, astfel încât acestea să aibă acces cât mai repede la tratamentul potrivit, în ambulatoriu. Autoritățile medicale încearcă să prevină agravarea cazurilor.
Antiviralele orale vor putea fi prescrise în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții infectați cu Covid-19.
În plus, unul dintre medicamente, Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, însă numai pe bază de rețetă.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, aflat marți la Constanța, declara atunci că Favipiravir este un medicament care deși poate scurta durata bolii, are multe reacții adverse și nu poate fi prescris oricui.
„Vreau să fiu foarte tranșant. […] Favipiravir este un medicament antiviral care poate să scurteze cu două-trei zile durata bolii, dar care nu influențează în niciun fel formele complicate și decesul. […] Persoanele care pot să ia Favipiravir în ambulatoriu, pot lua după ce sunt evaluate din punct de vedere al stării de sănătate – și nu mă refer la Covid, ci la alte tipuri de afecțiuni, pentru că sunt medicamente foarte toxice”, a explicat ministrul Rafila.
Trimite articolul
Xzise rafila si mai lua un polonic de acid acetilsalicilic
parca numai vaccinurile erau scaparea
acum ca lumea s-a convins ca nu functioneaza, merg si antiviralele
-
Stai liniștită !
Încă mai sunt destui spălați pe creier care consideră ca vaccinul e singura soluție.