Potrivit proiectului de lege, aflat momentan în dezbatere publică, se dorește accelerarea măsurilor luate de către autorități cu privire la siguranța cetățenilor și a clădirilor cu vulnerabilitate seismică. Astfel, actualul proiect de lege vizează modificarea și completarea Legii nr. 212/2022.
În proiectul de lege se arată că în spațiile publice încadrate în clasa de risc seismic Rs I nu se vor mai putea organiza și desfășura evenimente – temporare sau permanente – care implică aglomerări de persoane. Măsura va fi luată începând cu data încadrării prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic Rs I a clădirii existente și va înceta în momentul în care se va face recepția lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice.
Acest lucru înseamnă că sălile de spectacol, de expoziții, spațiile pentru comerț sau turism, clădirile aparținând administrației publice, restaurantele sau hotelurile care riscă să se prăbușească în caz de cutremur nu vor mai putea găzdui evenimente dacă nu desfășoară lucrări de consolidare. Conform legislației, aglomerare de persoane înseamnă prezența simultană a peste 50 de persoane într-o încăpere.
Nici apartamentele aflate în clădirile cu bulină roșie – adică încadrate în clasa de grad seismic I – nu ar mai putea fi închiriate sau date în comodat.
„Se interzice închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a clădirii existente”, se mai arată în proiectul de lege.
Schimbările vin ca urmare a unei ședințe de Guvern din 15 februarie, după cutremurele devastatoare care au lovit Turcia și Siria.
Trimite articolul
XNu o sa stie nimeni ca cineva inchiriaza apartament intr-un astfel de imobil atata vreme cat 80% se inchiriaza la negru! 🙁
-
De unde ai procentul? De unde stii tu ca nu o sa stie nimeni, cat timp bulina e pe cladire? V-a zis șușuaca la sedintele de spiritism de la șușugraur?
multumiti bancii centrale care o sa faca tot posibilul sa pice piata imobiliara.
nu zic ca nu e o oareacare drepatate in asta avand in vedere ca nu as da mai mult de 30-40.000 euro pe un aparatament full mobilat cu 3 camere in centru-centru.
10 000 pe aparatament cu 3 camere girocului / torontalului
15 000 casa in dumbravita
-
Măăă, tu nu ai incredere in puterea de autoreglare a pietei. Atat ca autoreglarea se mai face si prin crize si prabusiri si falimente si drame, dar asta nu le mai zicem la fraieri, vrei sa le facem teoria sistemelor? dar piata libera sa traiasca, da-i… de fraieri🤪
ceva tot pica, fie “piata”, fie bancile, fie cetatenii. No, face si banca centrala ce poate sa pastreze un fel de echilibru, dar n-ai cum sa compensezi atata #idi…🤪 plus lipsa de alternative. Oamenii trebuie sa fie liberi chiar si in a-si face rau! e delicat unde pui limita intre libertatile individuale si drepturile colective, cand prea multi isi fac rau si prin asta fac rau si altora. Piata la noi e distorsionata in primul rand de cererea indusa artificial in centre regionale prin lipsa investitiilor in restul tarii. La cum e demografia la noi, daca dezvoltarea ar fi mai uniforma in tara, probabil preturile zise de tine ar fi chiar mari. Dar au grija aia care tre’ sa stoarca sistemul de ultima picatura de lapte. la final va ramane o tara distrusa, dar hei! noi poate n-o sa-l prindem, si tzara va avea un epitaf frumos: “piata s-a reglat singura”
#bani din viitor
-
am zis preturile alea ca sa nu sperii lumea. dar da, 1000-5000 euro pe o garsoniera mi se pare un pret real. se construieste in draci cand centrul e gol, dar visam sa vindem apartamente cu 200 000 euro. nici in paris/berlin nu vezi preturile alea si E PARIS / BERLIN. oricat de mult tin la Timisoara … trebuie sa fi redus mintal ca sa platesti atata. Iar da… daca ai cumparat 3-5 aparamente pentru ca ” investitie ” .. iti meriti soarta.
-
Dragul meu,
Eu nu știu de unde îți iei sursele, dar e suficient sa atunci o privire pe ebay kleinanzegen (aplicație similara cu cele de la noi pentru diverse vânzări) și vei vedea, ca un apartament cu 2 cam, 55mp, et4, clădire din 1870, într-o zona cvasi aproape de centru aprox 4 km, e undeva la 480.000€.
Un altul la 10km de centru, 3 cam, clădire din 1902,cu doar 399.000.Astfel te întreb, in ce an ai văzut tu preturi de genul?
Revenind la preturile apartamentelor de aici, da, cu siguranță sunt preturi destul de mari, dar asta e minusul la o zona urbana care e căutată.-
mai da-i 6 luni si vorbim dupa aia
-
“you’ll own nothing and be happy”
si daca nu, o sa fie niste “happy camps” pentru cei ce nu sunt happy 🙂
-
-
-
-
mczid, bro, nu stiu ce fumezi, dar e strongoș. 40.000? unde te crezi, in recaș acum 10 ani?
-
:))) stiu ca nu ma crezi b0$$ dar mai da-i timp. cumpar apartament cental mobilat ofer 10 000 euro. cumpar btc cu 800$
-
in recas nu merita mai mult de 5k euro un apartament. as zice ca ~1000 dar iara imi sariti in cap.
-
Eu as dori sa stiu, daca exista o harta sau macar un link cu strazile unde se afla aceste cladiri.
Nu de alta, dar pe site-ul primariei si al CJT nu am gasit nimic mentionat despre aceste cladiri si care sunt ele defapt.
cu atat mai mult isi merita soarta dezvoltatorii imobiliari care nu au facut decat rabat la calitate, 0 viziune sociala dar goana dupa profit mai ceva ca baietii crypto