Începând de luni, 5 decembrie, autoritățile publice locale și centrale vor putea accesa fonduri pentru amenajarea a 3.000 km de trasee cicloturistice, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.
Acesta a aprobat „Ghidul solicitantului pentru proiectele finanțate prin Investiția I.4 din Componenta 11 – Turism și cultură a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)” și l-a trimis spre publicare în Monitorul Oficial.
Pentru amenajarea celor 3.000 de km de trasee cicloturistice, Ministerul Dezvoltării a alocat 247,5 milioane de euro. Traseele urmează să fie amenajate pe digurile de protecție la inundație ale cursurilor de apă, în zonele protejate și pe drumurile publice cu trafic redus, pentru a pune în valoare peisajul și specificul cultural al fiecărei zone în parte.
„Traseele de cicloturism vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a declarat ministrul Cseke Attila.
Proiectele vor putea fi depuse în parteneriat sau în mod individual de către Ministerul Mediului, pentru digurile administrate de Administrația Națională Apele Române (ANAR).
În ceea ce privește proiectele depuse în parteneriat, sunt eligibile traseele care traversează cel puțin trei județe, pe o lungime de minim 150 km (axă principală). Acestea trebuie să facă legături secundare cu obiectivele turistice-culturale pe o rază de cel mult 10 km.
Pentru proiectele depuse individual de către MMAP pentru digurile de protecție, sunt eligibile traseele care sunt continue pe o lungime de minim 10 km și traversează teritoriul a cel puțin două comune, orașe sau municipii.
Depunerea proiectelor se poate face online, din 5 până în 11 decembrie 2022.
Trimite articolul
XPoza folosita in articol e interesanta.
Cine descopera primul ciudatenia, primeste o bere virtuala 🙂
-
E cu filet pe stanga’
-
angrenajul pe partea stanga?
au pus poza in oglinda, e o tehnica ieftina folosita sa nu cumpere licenta pentru a folosi imaginea.-
nu, asa e in china
-
ce trasee visati? am aruncat destule camere de bicicleta distruse in borduri de neam prost, sticla si mizerii lasate in urma langa santiere cat sa spanzuri intregul personal din primarie
NU costa nici măcar UN SFERT din suma asta….Restul e FURT.
Oricum nu vor rezista mai mult de un an aceste drumuri acolo pe cimp unde nimeni nu verifică