Încă înainte de începerea meciului, sute de petarde au explodat, iar zeci de fumigene au fost aruncate pe teren. Suporterii maghiari au încercat să ajungă la cei români de la Tribuna I, dar au fost opriți de către jandarmi, care au folosit gaze lacrimogene. Aceștia au și evacuat o parte a fanilor români de la Inelul 1 al Peluzei Nord, după ce aceștia au intrat în conflict cu forțele de ordine.
Coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița, a făcut bilanțul celor care au avut nevoie de asistență medicală înainte și în timpul meciului, în total 46 de persoane.
“46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală înainte şi în timpul meciului. 12 dintre acestea au fost duse la spital, trei la spitalul Pantelimon şi nouă la Floreasca. Motivele: diabet, fracturi toracice, fractură membru inferior, traumatisme craniocerebrale minore. Singurul caz mai grav a fost al unui tânăr de 26 de ani, care a suferit o criză de epilepsie. Toţi au fost români, cu o excepţie – o tânără de 23 de ani, care a suferit o tulburare de ritm”, a declarat Opriţa pentru Mediafax.
În urma incidentelor, aproximativ 30 de suporteri români au fost transportați la secțiile de poliție, cinci dintre aceștia primind și sancțiunea de a merge la stadion un an.
Aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri, la meciul România – Ungaria, a declarat Irina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.
“În zona special amenajată pentru fanii unguri s-au înregistrat incidente. În prima repriză a fost un moment tensionat cauzat de cele două galerii, care au aruncat cu obiecte pirotehnice dintr-un sector în altul şi s-a impus intervenţuia jandarmilor pentru a putea continua partida în condiţii de siguranţă. Nu s-a impus evacuarea galeriilor, dar au fost persoane scoase din stadion în vederea stabilirii identităţii şi aplicării măsurilor legale. Ca şi date preliminare, aproximativ 30 de pesoane au fost conduse la poliţie pentru stabilirea identităţii şi efectuarea de verificări privind săvârşirea de diverse infracţiuni, deţinere şi folosite de materiale pirotehnice, adresare de injurii şi participare la scandal. Din câte cunosc, toţi sunt de naţionalitate română. Pentru alţi cinci suporteri români s-a dispus deja sancţiunea de interzicere de a merge la stadion pentru un an. Niciun suporter maghiar nu a fost reţinut, dar asta este o situaţie preliminară, mâine vom face o comunicare oficială, misiunea este încă în desfăşurare”, a declarat Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, pentru Mediafax.
Mai mulți suporteri români au reclamat faptul că au fost agresați fără motiv de către angajații BGS, care au asigurat paza pe Arena Națională. Un suporter de la U Cluj, care a fost bătut de către agenții de pază, le-a povestit reporterilor de la Pro Sport care a fost atmosfera în tribune.
“Am venit de la Cluj cu fiica mea de 14 ani să văd un meci de fotbal, să văd o echipă de români. Am stat liniştit la meci. Când au izbucnit acele incidente, cei de la BGS ne-au bătut la rând. Au bătut copii, femei, bătrâni, n-au ţinut cont de nimic. Au dat cu spray lacrimogen şi au intrat peste noi. Eu am căzut şi m-au lovit cu bestialitate sub ochii fiicei mele, mi-au spart capul.
Eu sunt bolnav de inimă, eu am plătit bilet la meci să văd un spectacol. Am stat liniştit, n-am provocat incidente. Eu mi-am văzut de treabă, n-am venit la meci să fac scandal. Când am fost la ambulanţă, n-au vrut să mă coasă. Mi-au aplicat un bandaj şi mi-au dat drumul. Acum, trebuie să ajung la spital, că am nevoie de cel puţin 7 copci”, a declarat acesta pentru Pro Sport.
Firma de pază BGS nu a emis un punct de vedere referitor la aceste incidente.
Citiți principiile noastre de moderare aici!