Marian Zlotea, preşedintele Asociaţiei
Române a Cărnii: “În ce
priveşte ANSVSA, măsurile de prevenţie
încep astăzi. Am comunicat punctelor de
inspectie la frontieră orice produse de origine
animală să fie verificate, duse la laborator,
analize medicale, verificate la sânge“.
Autorităţile ar putea monitoriza cu
stricteţe şi fluxul de
pasageri ai companiilor aeriene.
Resturile alimentare ale pasagerilor
extracomunitari vor fi incinerate. În plus,
pasagerii ar putea fi obligaţi
să completeze chestionare legate de
sănătate. Crescătorii de
porci se tem că nu îşi
vor mai vinde produsele.
Gheorghe Caruz, preşedintele Patronatului
Român al Cărnii de Porc:
“Sunt convins că vor fi afectaţi, pentru
că lumea va consuma mai puţină carne de
porc, preţurile or să
scadă, asta se va întâmpla.”
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!