Operatorii economici vor avea obligația să înmâneze clientului o nouă notă de plată, în prealabilul bonului fiscal. Clientul va alege valoarea bacșișului pe care vrea să-l ofere, cuprinsă între 0% și 15% din consumație, indicând pe nota de plată suma respectivă.
Ulterior, aceasta va fi trecută distinct pe bonul fiscal eliberat de operatorul economic.
Sumele provenite din bacșiș vor fi distribuite integral angajaților, fiind considerate venituri cu reținere la sursă. Acestea nu vor fi cuprinse în baza de calcul a CAS și nici nu intră în zona de aplicare TVA.
Prevederile ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Nerespectarea acestor dispoziții poate fi sancționată cu o amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.
Unica sarcină fiscală stabilită de lege asupra sumelor este impozitul pe venit de 10%.
Trimite articolul
XBaba arde, tzara se piaptana. Ce le mai fata mintea incompetentilor alesi?
🤡
Si uite asa din 1 ianuarie 2023 eu personal am sa incetez sa mai vizitez vreun restaurant vreodata. Nu numai ca serviciile sunt proaste, dar in general personalul este complet needucat si nesimtit in Romania. Acuma vor si bacsis.
-
Nu cumva sa se ocupe de cei care fenteaza statul. Tot de la angajat mai ciupesc ceva. Nesimtiti, dar lasa, ca au dat la pensii.
-
Nu e obligativitate la bacsis. 😉
Cand a incercat Dracnea, a sarit lumea in sus. Acum nu mai protesteaza nimeni?
Si bacsisul ordonatorilor principali de credite, pentru alocari directe de lucrari publice din banii publici, fara licitatii, cand se va impozita? Sau acela se numeste comision? Si amanarile de plata a TVA ului si a taxelor pt unii dintre baiestii destepti?
Aici e marea frauda a bugetului consolidat, bacsisul frizerilor si a chelnerilor!
Excelent s-a ramas fara lucruri ce pot fi taxate, Anaf i-a prins pe toti ce au facut evaziune fiscala si acum am trecut la impozitat bacsis-ul.
Bravo…
Foame de bani