Afirmația a fost făcută la Paris, după reuniunea șefilor de stat și de guvern ai Coalition of the willing privind securitatea în Ucraina.
„Țările prezente au convenit să susțină în continuare sprijinul pentru Ucraina și întărirea Flancului estic. În ceea ce privește partea de monitorizare privind acest armistițiu de 30 de zile la care s-a ajuns, urmează să se formeze un grup de lucru, dar pentru a coopera în vederea monitorizării respectării acestei înțelegeri.
În acest sens, pentru că înțelegerea se referă la Marea Neagră, o zonă care este strategică pentru România, pentru că avem investiții importante, pentru că o bună parte din exporturile noastre se fac pe zona de naval, pentru că portul Constanța este cel mai important port la Marea Neagră, România va participa la acest grup de lucru și prin infrastructura pe care o are, dar și colaborarea cu Turcia și Bulgaria pe partea de deminare.
Vom colabora în așa fel încât acest acord să fie respectat, pentru că o zonă sigură la Marea Neagră, care garantează navigația pentru toate navele, este un lucru bun pentru comerțul și pentru dezvoltarea în această zon”, a spus Bolojan.
El a arătat că la reuniunea de la Paris s-a discutat și despre îmbunătățirea industriei de apărare europeană și creșterea capabilităților militare, o continuare a discuțiilor de săptămâna trecută de la Consiliul European.
„La acest grup de lucru participă reprezentanții ministerelor care au responsabilitate în domeniul industriei de apărare, Ministerul Economiei, de exemplu, Guvernul, Ministerul Apărării, în așa fel încât să pregătim prioritățile noastre, să vedem care sunt capacitățile industriale pe care le putem integra în lanțul valoric al industriei de apărare, să vedem care este disponibilitatea inclusiv din partea companiilor private, pentru că avem și acest domeniu în România de a intra în astfel de proiecte, în așa fel încât pe teritoriul țării noastre, din ceea ce vom achiziționa în plan militar pentru a crește capacitatea de apărare a României, să se producă un număr cât mai mare din componentele pe care le vom achiziționa, pentru că asta înseamnă investiții în economia românească, înseamnă locuri de muncă și transfer de tehnologie”, a spus Bolojan.
Potrivit președintelui interimar, concluzia reuniunii de la Paris a fost cea de acțiune unitară, de angajament pe securitate și de acțiune coordonată împreună cu Statele Unite ale Americii.
În plus, România nu va trimite niciun militar în Ucraina, dar țara noastră ar putea fi un hub de transport pentru forțele desemnate, în cazul unui plan de pace în țara vecină.
Trimite articolul
XBanditii astia vor sa ne arunce intr-un razboi care nu este al nostru…de aia au anulat alegerile si restul sa faca ce vor cu tara asta, in care numai democratie nu este. Trist unde s-a ajuns din cauza coruptiei si hotiei din ultimi 35 ani a unor tradatori ordinari care ne-au vandut cu totul la straini
-
dap, si din cauza cetatenilor care au permis toate astea
-
@edy45, total de acord cu ultima parte a comentariului tau !!!! Real si la subiect. O simpla observatie vis-a-vis de prima parte : acest razboi n-o fi al nostru, dar daca rusii ar avea granita cu noi, nu le-ar fi greu sa ne aduca la stadiul perioadei de dinainte de decembrie ’89 ; razboiul Rusiei cu Ucraina nu prea merge mana in mana cu anularea alegerilor(pentru ca a inceput mai demult si pentru ca nu cred ca Piticul Spatial s-ar fi putut opune vreunei intentii belicoase a rusilor)…parerea mea !!!
chielea culii, ce trupe sa trimiti in ucraina? pe cartoful ala de ciuca?