„Rog toţi parlamentarii României care consideră că este nevoie de creşterea pensiilor, mărirea salariului minim, subvenţii, autostrăzi în Transilvania sau alte regiuni, de stabilitate fiscal-bugetară şi politică… Bugetul este aşteptat de fiecare dintre cetăţenii României, cred că aici, în Parlament, este locul în care trebuie să se poarte toate discuţiile, chiar şi polemice, pe această temă, însă vreau să vă rog ca la finalul acestor dezbateri să vă gândiţi că în afara acestei clădiri sunt 20 milioane români care aşteaptă creşterea pensiilor, sprijinul pentru viaţa lor de zi cu zi şi, după ce se epuizează bătăliile politice obişnuite, să avem aprobată, promulgată şi posibil de aplicat această lege care va face viaţa românilor mai bună”, a spus Victor Ponta parlamentarilor.
Ponta a mai afirmat că argumentul opoziției conform căruia bugetul acordat autorităților locale este prea mare nu are valabilitate din moment ce fostul guvern a asigurat alocații mult mai mari pentru administrația locală și care s-au dovedit a fi insuficiente.
La şedinţă sunt prezenţi 338 de parlamentari, 242 fiind absenţi. De asemenea, mai sunt prezenţi membrii Cabinetului. Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care și-a exprimat speranța ca dezbaterile să se finalizeze până la Sfântul Nicolae.
La dezbaterile generale asupra bugetului Guvernul are timp de intervenţie de 50 de minute, iar grupurile parlamentare au în total 98 de minute, astfel: PSD- 40 de minute, PNL- 25 de minute, PDL – 12 minute, PPDD – 7 minute, UDMR – 4 minute, PC – 5 minute, iar minorităţile -3 minute.
Pentru fiecare articol din proiect sunt alocate câte 5 minute de dezbateri şi câte un minut de fiecare amendament, iar pentru dezbaterile anexelor se alocă 20 de ore.
Citiți principiile noastre de moderare aici!