În calitate de for decizional, plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, 28 ianuarie, proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari. 247 de deputați au votat „pentru”, existând 21 de „abțineri”. Au fost eliminate pensiile speciale a 11 categorii de bugetari. Pe această listă nu sunt incluși militarii și polițiștii.
PSD a votat proiectul de lege propus de PNL. Pensii speciale nu vor mai primi nici magistrații. USR și ALDE, în schimb, au atras atenția că în această formă proiectul nu va trece de Curtea Constituțională, pentru că eliminarea pensiilor magistraților și judecătorilor CCR este neconstutițională.
Pensii speciale eliminate
- parlamentari (indemnizație limită vârstă)
- judecătorii, procurorii (pensie de serviciu)
- foștii Președinți ai României
- primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă)
- judecătorii CCR (pensie de serviciu)
- membrii Curții de Conturi
- Avocatul Poporului
- funcționarii publici parlamentari
- Corpul diplomatic și consular
- Personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice
- Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă
Trimite articolul
XFoarte bine. Trebuie continuat in viteza. Cresterea varstei de pensionare la 65 de ani pentru magistrati si la politisti urmatoarea etapa.
-
Cele două categorii menționate mai sus se pensioneaza pe la 40 de ani și un pic , după 20 de ani de ,, munca ,, pentru ca au munca grea , munca de conceptie , de aceea , si aceasta munca consuma , energia , iar muritorii de rînd , a se citi ,, fraierii ,, se pensioneaza la 65 de ani , posibil 70 de ani în curînd , ca sa cotizeze si sa le plătească pensiile ,, specialilor ,, , acest sistem este cea mai mare inechitate din toate timpurile , cică aceste categorii nu pot sa faca altceva nimic , într-adevăr , nu pot ei , dar pot face ce doresc membrii familiilor lor , asa ca nu vad unde este restricția , iar pnl ul daca crede că ne a prostit cu aceasta ,, eliminare ,, si nu face ce ar trebui facut pentru a înlătura aceasta enormitate numita ,, pensii speciale si de serviciu ,, , inclusiv cu privire la vîrstă de pensionare , se înșeală amarnic , toate voturile se vor duce masiv către USR,în mod sigur , si nici cu înlăturarea cumulului pensiei cu salariu de la stat nu au facut nimic , chiar nimic , si aici ne au prostit pe fata , iese la,pensie la 40 de ani și un pic si se angajează tot la stat , da , dar trebuie sa aleaga dintre pensie si salariu , vrea sa le cumuleze , nu ii opreste nimeni , dar în sectorul privat , unde pot sa isi manifeste competențele dezvoltate în cei 20 de ani de munca grea , de conceptie , cumulul munca la stat si pensie trebuie permis doar daca persoana este trecută de 65 de ani .
Minciuni preelectorale.Cainii latra si caravana trece,sau Corb la corb nu-si scoate ochhii.Iluzii desarte.!