După un an de pandemie, cu școală online, psihologii asociației Proacta EDU au constatat, în urma discuțiilor cu cadrele didactice sau cu părinții, că relația profesor-părinte-elev a suferit transformări.
„Impactul modificărilor de cadru, atât pentru elevi, profesori și părinți, dar mai ales incertitudinea legată de modul de funcționare a școlii au avut un impact puternic asupra populației școlare. Principala problemă a fost cea ridicată de suprapunerea de roluri pentru fiecare actor implicat (elev, profesor sau părinte) care și-a desfășurat activitatea din același spațiu, ceea ce a dus la o suprasolicitare și o creștere a nivelului de stres, la care se adaugă anxietatea crescută provocată de contextul îmbolnăvirilor cu SARS-CoV2”, transmit reprezentanții Proacta EDU.
Pe 29 martie, asociația a lansat „Caravana Națională Profesor și Părinte AZI!”. Psihologii Asociației Proacta EDU vor organiza întâlniri cu inspectori școlari și lideri locali implicați, mai apoi cu directorii unităților de învățământ, dar și cu personalul didactic și părinții.
„Aceste întâlniri își propun să identifice nevoile reale cu care se confruntă în acest moment atât cadrele didactice, cât și părinții, în contextul relației dintre ei. Ulterior vom aduce ca sprijin programul acreditat M.E.C Profesor și Părinte AZI pentru a sprijini cadrele didactice în relația cu părinții, spre a-i face pe aceștia să găsească soluțiile potrivite la problemele cu care se confruntă în acestă perioadă și nu numai. Toate întâlnirile ne vor ajuta să avem o imagine de ansamblu cât mai reală asupra situației din fiecare familie, dar și din școli”, a declarat psiholog Fabian Radu, coordonator proiecte în cadrul Asociației Proacta EDU.
Caravana se va desfășura pe parcursul lunii aprilie și va trece prin fiecare județ pentru a crea un climat sănătos în școli.
„Vom ajuta elevii! Cum? Ajutând adulții esențiali din viața lor – părinții și profesorii – pas cu pas, județ cu județ! Fiecare elev are nevoie de adulți asumați, care au încredere în ei și care știu să construiască în jurul noilor generații, oferindu-le astfel modele de comportament și de comunicare. (…) Caravana Profesor și Părinte AZI vine în sprijinul reprezentanților școlilor și al părinților în aceste vremuri. Latura psihoemoțională face parte din educație și avem nevoie de un climat sănătos în școli, pentru a avea performanță mai apoi”, a declarat psiholog Nicoleta Larisa Albert, președinte Asociația Proacta EDU.
Pentru mai multe informații, puteți suna la 0720206636. Programul acreditat Profesor și Părinte AZI a apărut în 2019, sub forma unui program pilot în București, dar s-a decis extinderea acestuia la nivel național.
Trimite articolul
XDa… trebuie vorbit si educat Parinte 1 si Parinte 2 ca odrasla lor de sex nedeterminat poate alege oricand alta orientare si ca – nu-i asa – ce frumos ar fi ca Tutorii sa sustina casatoria odraslei cu cineva de acelasi sex.
De asemenea, se incurajeaza educatia senzuala – prin urmarirea de filme porno gay si alte mizerii – eee… ce mai… reeducare in spiritul noii lumi in care noul om 2.0 – imbunatatit drastic fata de creatia perimata a Lui Dumnezeu – cipat si imbuibat cu seruri, sa poata scuipa pe gropile in care parintii lor zac goi infasurati in saci de gunoi.
O, minunata lume noua…