„Distribuţia cardurilor naţionale se realizează prin servicii poştale care să dovedească primirea cardului de către asigurat, cu minim două prezentări la adresa de domiciliu a titularului. Operatorul de servicii poştale va face dovada predării cardurilor către asiguraţi pe bază de borderou, care va cuprinde semnăturile de primire ale acestora. Borderoul va fi întocmit pe fiecare casă de asigurări de sănătate şi va fi predat lunar acesteia împreună cu eventualele carduri nedistribuite asiguraţilor. În situaţia în care, după două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe bază de document justificativ, cardul naţional nu a putut fi predat titularului, distribuitorul va asigura transportul şi va preda cardul nedistribuit casei de asigurări de sănătate în raza căruia se află domiciliul asiguratului, pe bază de borderou centralizator”, se arată în proiectul Ministerului Sănătăţii.
Aşadar, dacă poştaşul nu vă găseşte acasă pentru a vă preda cardul, acesta ajunge la casa de asigurări de sănătate din judeţul respectiv, unde se rhivează. După expitarea perioadei de arhivare, dacă asiguratul nu ridică acest card, el va fi distrus.
Fostul preşedinte al CNAS, Cristian Buşoi, anunţa că pacienţii vor prezenta cardul de sănătate, obligatoriu, de fiecare dată când merg la control, începând din ianuarie 2015, producţia şi distribuirea acestuia fiind prevăzută să se încheie până la sfârşitul lunii septembrie 2014. Până acum au fost imprimate 8 milioane de carduri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!