„La noi nu s-a găsit salmonella. Au fost făcute teste de laborator şi nu poate fi vorba despre aşa ceva”, a declarat directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache.
Reprezentanţii DSVSA Braşov au restras de la comercializare, săptămâna trecută, dintr-un hypermarket din Braşov, aproximativ 6,2 tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi, întrucât exista suspiciunea infestării cu salmonella.
Autoritatea Naţională Sanitar-veterinară (ANSVSA) a iniţiat, începând de miercuri, acţiuni de control în laboratoare particulare de acreditarea a preparării cărnii pentru depistarea eventualelor nereguli şi va înăspri legislaţia, a anunţat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelată provenind de la Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare din Suceava, va fi incinerată pentru că analizele au demonstrat că este infestată cu salmonella.
Citiți principiile noastre de moderare aici!