„Curtea Constituțională a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 170 alin. (1) lit. b) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 sunt constituţionale în măsura în care se referă la retragerea titlului de doctor care nu a intrat în circuitul civil şi nu a produs efecte juridice”, spun reprezentanții CCR.
Articolul din lege la care face referire CCR precizează că Ministerul Educației poate lua măsuri în acest caz.
„În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etică şi management universitar sau de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan:
a) retragerea calităţii de conducător de doctorat;
b) retragerea titlului de doctor;
c) retragerea acreditării şcolii doctorale, ceea ce implică retragerea dreptului şcolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenţi-doctoranzi”.
Trimite articolul
XEste o tara ideala pentru impostori si cei care au nevoie de pile, relatii si cand merg la buda. Acum ca e USL la guvernare, nu-i mai opreste nimic iar in PNRR sunt bani, USR este o gluma a politicii romanesti din pacate. Cred ca aproape toti cunoastem cazuri, personaje ajunsi “doctori” doar pentru cau rude sau cunostiinte in universitati. Nu mai vorbesc de acele fabrici de diplome al caror scop era sa-i faca cu “facultate” pe o gramada de nulitati din sistemul public.
-
@arthur, usl e la guvernare ? eu cred ca tu traiesti in trecut sau pe alta planeta !
-
USL nu e la guvernare zici? Serios? Este chiar USL 2.0.
-