Se pot trimite doar texte noi, care nu au fost publicate sau reprezentate. Nu se primesc dramatizări sau traduceri. Nu se primesc în format tipărit (print) și nici nu se restituie după finalizarea concursului.
Conform, UNITER, înscrierea pieselor se va face astfel:
- Textul piesei se va trimite redactat în format word sau pdf prin email, la adresa: unitext@uniter.ro. Numele autorului trebuie să fie SECRET, el nu va figura pe pagina de titlu a piesei sau în text și va fi înlocuit cu un MOTTO, înscris lângă titlul piesei.
- Ulterior, autorul va trimite prin poștă, la adresa: UNITER, strada George Enescu nr. 2-4, București 010305, un plic închis în care vor fi înscrise: titlul piesei, motto-ul, numele autorului, adresa poștală, numărul de telefon, email-ul. Pe plic se va menționa: „Pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2021” și MOTTO-ul din pagina de titlu a piesei transmise prin email.
Cele două trimiteri trebuie să respecte data limită de înscriere – 5 martie.
„Câștigătorul concursului va fi premiat pe scena Galei Premiilor UNITER 2022, iar piesa câștigătoare va fi publicată într-un volum publicat de Editura UNITEXT a UNITER.
În funcție de evoluția evenimentelor sanitare prin care trecem, UNITER va face publice toate informațiile legate de eventuale schimbări privind organizarea și desfășurarea Concursului de dramaturgie”, mai transmit cei de la UNITER.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!