Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că toți medicii legiști din Sibiu au fost chemați de acasă pentru a face autopsiile celor opt militari, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Cel mai probabil trupurile neînsuflețite vor fi ridicate de către familiile militarilor în cursul zilei de sâmbătă.
În urma prăbușirii elicopterului militar în județul Sibiu, vineri dimineață, opt militari au decedat și alți doi au fost răniți. Elicopterul aparținea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune şi ar fi urmat să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu, au transmis reprezentanții MApN.
Aceștia au anunțat și identitatea celor zece victime ale accidentului aviatic. Este vorba despre militari cu vârste cuprinse între 25 și 47 de ani. Cei care și-au pierdut viața în accidentul aviatic sunt: sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, căsătorit, tatăl unui copil; căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, căsătorit, taăl unui copil; căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, de 29 de ani, căsătorit, sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, în vârstă de 25 de ani, necăsătorit; maistrul militar cls. I Paul Bădescu, de 41 ani, necăsătorit; maistrul militar cls. II Dorin Fodor, de 43 de ani, căsătorit, tatăl a doi copii; maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, de 33 de ani, necăsătorit, tatăl unui copil, şi maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.
Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani. Răniții au fost transportați inițial la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş. Deoarece aveau arsuri pe 40% din suprafața corpului, medicii au stabilit ca aceștia să fie transferați la Spitalul de Arși din București, cu un avion Spartan.
Procurorii militari și medicii loegiști care s-au deplasat la locul prăbușirii elicopterului au făcut identificarea cadavrelor, în baza actelor și a lucrurilor personale. Urmează să fie ridicate și analizate componentele aeronavei.
“Se iau în calcul toate circumstaneţele care ar fi putut duce la prăbuşirea elicopterului. Vom analiza componentele aeronavei, ce a mai rămas din aceasta, deoarece epava este carbonizată”, a declarat, pentru Mediafax, Viorel Siserman.
Paza epavei a fost asigurată de pompieri, poliţişti, jandarmi şi salvamontişti.
Alte articole pe aceeași temă:
Accident aviatic. Un elicopter militar s-a prabusit in judetul Sibiu. Bilantul-8 morti
Citiți principiile noastre de moderare aici!