Pe lângă faptul că nu este autorizată, aplicația Aircash oferă și tarife suplimentare la achiziționarea rovinietei, în comparație cu platforma oficială. De exemplu, pe aplicația CNAIR, o rovinietă valabilă șapte zile costă 3 euro, în timp ce prin intermediul aplicației neautorizate, prețul ajunge la 5 euro. Diferența de 2 euro este vândută drept „taxa VOI” (Vignette Online Identification.
„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că aplicația mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă). Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deținut de către CNAIR, disponibil AICI, sau la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei”, transmit reprezentanții CNAIR
Spre deosebire de alte site-uri și aplicații asemănătoare, tarifele celor de la Aircash pot fi considerate încă de bun simț. În octombrie, de exemplu, un alt site descoperit de CNAIR propunea și tarife cu 200% mai mari decât cele practicate pe platforma oficială.
Pe aceeași temă:
Atenție de unde cumpărați rovinieta online! Site fals care taxează cu 200% mai mult decât CNAIR
Trimite articolul
XPoi și Măria-Sa CNAIR de ce nu sesizează organele de stat competente să identifice și să sancționeze pe cei care derulează aceste activități neautorizate (ilegale)? Ar avea altă ”greutate” sesizarea venită din partea CNAIR față de eventuala sesizare din partea unei persoane fizice țepuite cu 2 Euro. Nu cumva e un acord tacit, lipsă de interes sau de potență? Nu cumva Hoțul strigă: ”Hoțul!” ?
-
Este interzis sa re-vinzi un bilet la meci !?
Despre asta ii vorba. Schema asta o vezi in toate tarile din EUropa si in principiu strainii isi iau teapa asta.
Exprimarea CNAIR ii tendentioasa da stiu si ei ca ii legal, se exprima asa pt a atrage atentia.
Pai de ce nu lasati prostii sa plateasca? Cine te obliga sa faci ceva la care nu te pricepi?
Si, in alta ordine de idei, din greseli invata omul. Nici macar nu sunt greseli scumpe, 2 euro ca sa aflii cat de prost esti … nu e mult.
Vorba cantecului: “Tine doamne fraierii/Sa traiasca smecherii”.
Ce e diferit fata de distribuitorii de energie, de exemplu?