Apelul de proiecte lansat de Ambasada Franței și Institutul Francez din România vizează valorificarea voluntariatului și implicarea tinerilor la nivel național și european. Vor fi sprijinite financiar cu până la 2.500 de euro inițiativele propuse de către ONG-urile care activează în beneficiul tinerilor (grup țintă: 15-30 de ani).
Proiectele eligibile se vor înscrie în categoriile:
- Educație despre democrație și implicare civică;
- Acțiuni anti-discriminare, care promovează toleranța si egalitatea de gen;
- Educație despre informație (lupta împotriva fake news) și dezvoltarea gândirii critice;
- Informare, comunicare și formare pe tematica europeană și politicile europene;
- Dezvoltarea conștiinței ecologice (biodiversitate, lupta împotriva schimbărilor climatice).
Selecția proiectelor se va face de către un juriu, în baza următoarelor criterii: adecvarea cu una din tematicile acestui concurs; caracterul inovator și impactul durabil al proiectului propus; obiective precise, număr de beneficiari, rezultate așteptate, analiza SWOT; legături dezvoltate cu parteneri francezi; acțiuni de vizibilitate și de comunicare despre finanțatori pe durata proiectului.
Proiectul trebuie implementat până la 31 decembrie. Mai multe detalii, AICI. Dosarele trebuie trimise până pe 6 martie (inclusiv), la gouvernance@institutfrancais.ro. Rezultatele vor fi anunțate pe 20 martie.
În perioada 4-6 februarie, Ambasada Franței și Institutul Francez din România a organizat „Forumul Tinerilor: Europa unei noi generații”, în format online. Criza climatică, participarea tinerilor la elaborarea politicilor publice și la dezbaterile din cadrul Conferinței privind viitorul Uniunii Europene au constituit nucleul acestor zile de discuții și schimburi de idei și bune practici.
„Rolul ONG-urilor este esențial pentru a facilita integrarea și participarea tinerilor la viața societală, democratică și politică, și pentru a dezvolta solidaritatea necesară depășirii crizei generate de COVID-19. Începând cu primăvara anului 2020, se dezvoltă noi forme de angajament și solidaritate în rândul tinerilor, în special prin utilizarea instrumentelor digitale, pentru a face față consecințelor economice și sociale ale crizei actuale”, transmit organizatorii.
Ediția aceasta s-a înscris în cadrul anului european al tineretului 2022 și în cadrul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.
Trimite articolul
Xoengeuri, desigur, ce ne-am face fara ele, trebuiesc ajutate, nu cumva sa nu supravietuiasca, ca ele nu pot sa convinga oamenii normali la cap sa doneze cand ele nu vor sa-si transparentizeze veniturile si cheltuielile, iar tineretul naiv si “implicat social” nu e suficient, ba unii is scutiti de impozit deci n-au ce “dona”… Si daca oengeurile astea nu supravietuiesc, cum le mai folosim noi ca factori de presiune emotionala, “lobby”, propaganda, ori mijloace de sifonat bani de la stat pe tot felul de aiureli.