Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România oferă de câțiva ani sprijin tehnic și financiar pentru implementarea proiectelor inovatoare ale organizațiilor neguvernamentale românești.
„Mobilizările cetățenești observate în ultimii ani în România au constituit începutul unei transformări a domeniului public, în care societatea civilă are un rol mai însemnat ca actor al schimbărilor civice. În calitate de state membre ale Consiliului Europei și ale Uniunii Europene, România și Franța asigură respectarea, promovarea și apărarea drepturilor omului, ca bază a demnității umane, a libertății și a societăților libere și democratice”, transmit reprezentanții Ambasadei Franței în România.
Acest concurs de proiecte are ca scop cofinanțarea proiectelor și inițiativelor organizațiilor societății civile care au scopul de a apăra drepturile omului și de a încuraja includerea acestora în dezvoltarea politicilor publice.
Teme abordate
Proiectele prezentate trebuie să propună acțiuni inovatoare și colective pentru una din temele: drepturile copilului, lupta împotriva traficului de ființe umane, egalitatea dintre femei și bărbați, lupta împotriva discriminării sau buna guvernare.
„Proiectele pot presupune activități de conștientizare (pentru publicul general, activități educative etc.), de pledoarie (organizarea de conferințe, mese rotunde, mobilizări cetățenești etc.), formări, sprijin pentru publicare etc., cu condiția încadrării în tematica acestui concurs de proiecte”, transmit cei de la Ambasada Franței în România.
Acestea pot fi implementate chiar și în format online: webinar, hackathon, discuții și vizite virtuale, formări online etc. Inițiativele selecționate vor primi o cofinanțare din partea Ambasadei și a Institutului Francez din România cu o valoare de maximum 5.000 euro. Proiectul trebuie implementat până la 31 decembrie.
Dosarul de candidatură (în limba franceză sau română) trebuie să conțină:
- formularul de candidatură,
- un buget detaliat,
- certificatul de înregistrare al structurii,
- coordonatele bancare,
- un rezumat al proiectului (300 de cuvinte) în limba engleză sau franceză.
Dosarele trebuie trimise pe email, în format PDF, până în 30 mai, inclusiv, la adresa: gouvernance@institutfrancais.ro. Selecția proiectelor se va face de către un juriu, iar rezultatele vor fi comunicate candidaților în 15 iunie. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.
editor Dan Oancia
Citiți principiile noastre de moderare aici!