Au fost depistate 40.018 persoane infectate cu Covid-19 la nivel național. Precedentul record a fost înregistrat în 26 ianuarie – 34.255 de cazuri. 1.870 de cazuri provin din Timiș, conform datelor transmise de Prefectură. Cele mai multe sunt în Timișoara – 970. Printre cei infectați se află și cinci cadre medicale.
Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 de ore, 280 au sub 18 ani. La nivelul județului au fost efectuate 6.875 de teste, 3.120 fiind rapide. Marți dimineață, 330 de persoane confirmate cu Covid-19 erau internate în spitalele din județ, iar 32 de pacienți erau pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). Sunt și două decese raportate în ultimele 24 de ore. Numărul total, de la începutul pandemiei, ajunge la 1.905.
Focare active
În județ sunt 27 de focare active, sub supraveghere epidemiologică:
- Oncohelp Timișoara – 16 cazuri confirmate;
- Spitalul Județean „Pius Brînzeu” Timișoara – 16 cazuri confirmate (Gastroenterologie);
- Colegiul Bănățean Timișoara – 63 de cazuri confirmate;
- Spitalul „Dr. Karl Diel” Jimbolia – 12 cazuri confirmate;
- Spitalul de Psihiatrie Jebel – 70 de cazuri confirmate;
- Școala Gimnazială nr. 7 Timișoara – 11 cazuri confirmate;
- Colegiul Național „Ana Aslan” Timișoara – 3 cazuri confirmate;
- Centrul Rezidențial Privat – Servicii Sociale Giarmata – 12 cazuri confirmate;
- Penitenciar Timișoara – 26 cazuri confirmate
- Primăria Giroc – 7 cazuri confirmate;
- Spitalul Județean „Pius Brînzeu” Timișoara – 9 cazuri confirmate;
- Spitalul Județean „Pius Brînzeu” Timișoara – 6 cazuri confirmate;
- Spitalul Județean „Pius Brînzeu” Timișoara – 3 cazuri confirmate;
- Cămin Privat pentru Persoane Vârstnice Timișoara – 11 cazuri confirmate;
- Spitalul Județean „Pius Brînzeu” Timișoara – 5 cazuri confirmate;
- Spitalul Județean „Pius Brînzeu” Timișoara – 4 cazuri confirmate;
- Centrul Educativ Buziaș – 7 cazuri confirmate;
- Colegiul Național „Carmen Sylva” Timișoara – 18 cazuri confirmate
- Școala Gimnazială nr.2 Timișoara – 6 cazuri
- Școala Gimnazială Jimbolia – 3 cazuri
- Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” – 10 cazuri
- Centrul Rezidențial Privat – Servicii Sociale Checea – 6 cazuri confirmate;
- Clinica Privată Dumbrăvița – 5 cazuri confirmate;
- Școala Gimnazială Nr. 13 Timișoara – 7 cazuri confirmate;
- Complex de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Sf. Arh. Mihail și Gavril” Timișoara – 4 cazuri confirmate;
- Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara – 3 cazuri confirmate;
- Liceul Teoretic „Vlad Țepeș” Timișoara – 3 cazuri confirmate.
A fost închis focarul de la Spitalul Județean „Pius Brînzeu” Timișoara – 6 cazuri confirmate.
Bilanțul național
În total, de la începutul pandemiei, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.256.543 de cazuri de infectare cu Covid-19. 1.919.254 de pacienți au fost declarați vindecați. Până acum, 60.122 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
Institutul Național de Sănătate Publică a raportat, în ultimele 24 de ore, 97 de decese, dintre care două anterioare, ale unor pacienți internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
„Dintre cele 97 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 la categoria de vârstă peste 80 ani.
Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
Din totalul de 97 de pacienți decedați, 75 au fost nevaccinați și 22 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 20-29 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.
Au fost raportate 2 decese anterioare intervalului de referință, survenite în luna ianuarie 2022, în județele Ialomița și Mureș”, spun cei de la Grupul de Comunicare Strategică.
În spitalele din România sunt internați 9.981 de bolnavi de Covid-19. La ATI sunt internate 937 de persoane.
„Din totalul pacienților internați, 823 sunt minori, 802 fiind internați în secții, cu 59 mai puțin decât în ziua anterioară și 21 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.828.441 de teste RT-PCR și 7.403.231 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 36.146 de teste RT-PCR (20.492 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.654 la cerere) și 86.494 de teste rapide antigenice”, mai transmite aceeași sursă.
Trimite articolul
XNu stiu cum se face exact cu a prezis nenea Rafila asa au iesit 40000 de pampalai la care le curge nasul si au impresia ca mor.
-
Nu te-ai prins de mesajul ascuns: acum e momentul de un nazipass pe 6 luni. Altfel si vara asta o sugeti in casa sau la voi in curte
-
Fritz, ești prost exact ca numele. Este vorba despre probabilități, un calcul foarte simplu. Este o materie care se studiază la facultate, sau, la liber, dacă te pasionează estimarile și matematica. Dar nu ai cum tu, cu 4 clase, sa îl înțelegi. Iar dacă și acum la 2 ani de la pandemie crezi ca e factura, ești un mare handicapat funcțional.
-
Rata e mult mai mare, tatal meu , simptomatic fiind,a iesit pozitiv la testul rapid. A sunat la 112, acestia au spus sa sune la DSP, iar DSP-ul a spus sa sune la medicul de familie , care la randul lui a spus ca fiind vaccinat sa stea in casa 7 zile izolat si sa-si administreze vitamina C, vit. D si paracetamol. Nu a primit nici un mesaj de la DSP, ca-r e declarat pozitiv, nu a venit nimeni sa-i faca test PCR.
Estimarea mea de ieri a fost 40000 de infectati.
Bravo pentru estimare. Ești CINEVA!
Eu estimez că leprele astea de slughannis, arahat, Gheorghiță rujatul și doctorul pusta vor arde in iad pentru românii uciși pe bandă rulantă pe altarul covid. Dar poate greșesc și vor atârna în ștreang…
Dupa cum scriam intr-un comentariu din articolul publicat ieri si intitulat “Coronavirus, 31 ianuarie: Peste 60.000 de decese în România de la începutul pandemiei”, numarul de bolnavi trebuie sa creasca vertiginos pentru a putea justifica, undeva prin Aprilie, atingerea imunitatii de turma. Asta este scenariul cel mai plauzibil pentru ca toata bataia de joc numita pandemie este deja fumata rau de tot, razboiul Rusia – Ucraina cam stagneaza, iar populatia incepe in tot mai mare masura sa se prinda de poanta (mai bine mai tarziu decat niciodata). Ori politicienii care si-au batut joc de noi in acesti 2 ani, chiar si cei care nu mai sunt la conducere acum cum ar fi Orban, Citu sau Tataru, stiu ca daca nu o sa termine cu nebunia asta in timp foarte scurt vor avea un Kazakhstan si in Romania (sau un Decembrie ’89, cum preferati sa-i spuneti). Asadar, prin numarul mare de bolnavi comparativ cu numarul mic de morti (procentual o sa tot scada, o sa vedeti), pregatesc terenul pentru a putea spune “Ne-am facut imunitatea de turma. Renuntam la restrictii.”. Partea trista: populatia o sa ii aplaude in loc sa ii rasplateasca asa cum trebuie. Ba, mai mult, ii vor crede cand se vor lauda cum ca au gestionat extraordinar de bine pandemia, ca au reusit sa ne treaca prin pandemie cat mai usor posibil, ca au avut ca principala grija protejarea sanatatii populatiei, ca a durat doar putin peste 2 ani comparativ cu gripa spaniola care a durat 3 ani, ca vaccinarea s-a dovedit a fi eficienta, ca multumesc celor ce s-au vaccinat (chit ca nu conteaza vaccinarea contra noilor variante de Omicron), ca multumesc “eroilor din linia intai” (care au publicat timp de 2 ani rapoarte “din pix”), s.a.m.d. Da, o sa-i creada si o sa-i aplaude. Si asta nu doar in Romania.