127.900 de români îşi serbează onomastica. Dintre aceştia 114.000 sunt bărbaţi şi doar 14. 000 femei.
Potrivit tradiţiilor, de Sfântul Ilie se mănâncă pentru prima dată în acest an mere şi struguri. Ţăranii stau şi cu ochii pe cer. În popor se spune că dacă tună şi fulgeră, merele vor fi pline de viermi, iar nucile seci. Totuşi, ca să fie siguri că recolta va fi bogată, ţăranii merg cu mere în biserică pentru a le sfinţi.
Sfântul Ilie este considerat şi patronul apicultorilor. În trecut, în această zi, la sate, se recolta mierea de vară. Totodată, femeile culegeau plante de leac, în special busuiocul, care erau puse la uscat în podurile caselor. Şi pentru că Sfântul Ilie are legătură cu fulgerele şi cu cerul, este şi ziua energeticienilor şi aviatorilor.
Sursa: Realitatea.net
Citiți principiile noastre de moderare aici!