Deputații au votat prin vot secret cu bile solicitarea Ministerului Justiției, fiind întrunite 190 de voturi în favoarea solicitării procurorilor, din totalul de 224 voturi valabile exprimate.
Avocatul deputatului Gheorghe Coman, Bogdan Vlad, a declarat că deputatul nu a primit nicio sumă de bani, ci a fost provocat. Avocatul a mai explicat că nu este vorba de luare de mită sau trafic de influenţă, ci de o infracţiune asimilată celor de corupţie.
„Nu este vorba despre infracţiunea de luare de mită, nici de trafic de influenţă, este infracţiunea prevăzută de articolul 13 din Legea 78/2000, infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, unde nici nu este nevoie, la nivel teoretic, să se obţină folosul, este suficient să se urmărească respectivul folos”, a declarat avocatul.
Acesta a mai spus că deputatul nu a fugit așa cum susțin anchetatorii, care au organizat un flagrant.
„Cine a fugit? Dacă dumneavoastră sunteţi subiectul unei înscenări, să spunem, ce atitudine adoptaţi?”, a mai afirmat avocatul.
UPDATE: Instanţa supremă a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman, dispunând ca deputatul să fie cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în cazul lui Gheorghe Coman măsura interdicţiei de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.
Bogdan Vlad a mai precizat că se va prezenta împreună cu clientul său la Înalta Curte de Casație și Justiție fără a fi citat. Potrivit avocatului, poziția procesuală a lui Gheorghe Coman în fața anchetatorilor a fost aceea că doreşte să se folosească de dreptul la tăcere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!