Cei de la DNSC vorbesc despre infractorii cibernetici care pot utiliza conturile de social media pentru a afla mai multe informaţii despre noi şi pentru a obţine acces la datele sensibile, pe care ulterior să le folosească în alte scopuri.
“Limitaţi cantitatea de informaţii personale pe care le publicaţi în mod public şi asiguraţi-vă că revizuiţi setările de confidenţialitate în mod regulat pentru a fi siguri că partajaţi doar ceea ce doriţi cu cine doriţi”, transmit cei de la DNSC.
Infractorii cibernetici se ascund de cele mai multe ori în spatele unor oferte care promit gratuitate, dar se folosesc și de anumite perioade „prielnice” (ex. plata impozitelor către stat, perioade de reduceri) pentru a ataca conturile de social media.
Trimite articolul
XUnii sunt interesati de selfie-uri facute pe-aiurea adica nu esti acasa, altii de numele animalutului de companie, poate e folosit ca parola(o idee proasta, two factor authentication e un minim de secüritate) , altii de conturi bancare, altii de tzepe ordinare… dap. dar altii… nu spun care… sunt interesati de tot felul de preferinte, ba de politici publice si/sau preferinte de vot (cambridge analytica anyone?), ba de personalitate( teste de personalitate anyone? ce animalutz esti? care e cariera ce ti se potriveste? bla bla etc? control social anyone?), ba de reteaua de cunostinte(impactul opiniilor? propaganda? dezinformare?), ba de una ba de alta. Asadar sa multumim centrului asta de cyber nu stiu ce, dar numai pe jumate. Si sa citim totusi documentul ala tehnic de pe site-ul lui ION inteligenta artificiala a lui burduja al lui taticu al lui servicii… poate gasim ceva interesant in el cu detectarea starii de spirit a popülatiei pe diverse teme, ba chiar detectarea emotiilor din poze… stiu si eu ce sa zic, o fi de bine, n-o fi de bine, o fi periculos sa aduni intr-un loc atatea info fie si cu intentii bune(😂🤣😂) initial?
#🤪