Primul cutremur a avut loc sâmbătă dimineaţă, la ora 5.39, în zona Vrancea, la adâncimea de 70 de kilometri. Acesta a avut magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, transmite Mediafax. Cele mai apropiate orașe de epicentrul seismului au fost: Focşani (39 de kilometri), Covasna (41 de kilometri), Mărăşeşti (42 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri) şi Adjud (51 de kilometri).
Cel de-al doilea seism a avut loc în judeţul Buzău, la ora 12.08, la o adâncime de 138 de kilometri. Cutremurul a avut o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter și epicentrul în judeţul Buzău. Oraşele cele mai apropiate de epicentru sunt: Vălenii De Munte (43 de kilometri), Covasna (44 de kilometri), Buzău (52 de kilometri), Mizil (54 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (55 de kilometri).
Conform directorului ştiinţific al Institutului pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, aceste cutremure de mică intensitate sunt normale.
Doar în luna decembrie a anului trecut, în zona seismică Vrancea au avut loc 13 cutremure, cu magnitudini între 3 şi 4,5. Cel mai puternic seism a fost înregistrat în 7 decembrie.
Cel mai mare cutremur ca magnitudine înregistrat în România în ultimii zece ani, de 5,7 grade, a avut loc tot în Vrancea. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici. Acestea însă nu au depăşit 3,3 grade. Cutremurul a afectat alimentarea cu energie electrică în mai multe localități din județul Galați și funcționarea unor rețele de telefonie mobilă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!