De la 1 iunie se vor redeschide cluburile și discotecile, însă cu program limitat, dar și locurile de joacă și piscinele la interior. Numărul persoanelor care vor putea participa este limitat, însă poate crește dacă participanții sunt vaccinați. Spectatorii se vor putea întoarce în săli, la meciurile de handbal, baschet, futsal etc., dar și în alte spații închise în care se desfășoară competiții sportive.
Printre altele, restaurantele pot funcționa cu capacitate până la 70% acolo incidența este sub 3 la mie, în intervalul orar 5 – 00. Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați de cel puțin 10 zile. Se redeschid barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri, în intervalul orar 5 – 24, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie.
- Activitățile culturale vor putea fi organizate în spații deschise cu cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Condiția este ca incidența COVID să fie mai mică 3 la mia de locuitori.
- La aceste activități pot participa doar persoanele vaccinate cu schemă completă, pentru care au trecut 10 zile de la rapel, au un test COVID negativ sau sunt între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale. Numărul participanților poate crește peste 1.000 dacă toți sunt vaccinați.
- Se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.
- Nunțile, botezurile, mesele festive și parastasele pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența este sub 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.
- Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie. Masca de protecție rămâne obligatorie. Numărul spectatorilor poate fi mai mare cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
- Locurile de joacă în spații închise se pot redeschide cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
- Competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori atât în spații închise, cât și deschise, la capacitate de 25%, dacă incidența în localitate este sub 3 la mie. Pot asista doar persoanele vaccinate, cele care au un test negativ și cele care au trecut prin boală în urmă cu cel mult 90 de zile. Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 sau prezintă rezultatul negativ al unui test COVID șise vaccinează înaintea intrării în locația de desfășurare a evenimentului.
- Sălile de sport și fitness pot funcționa cu 70% din capacitate dacă incidența este mai mică de 3 la mie, cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană. Dacă incidența este până în 4 la mie, capacitatea scade la 50%. Totuși, poate fi permis accesul mai multor persoane, dacă acestea sunt vaccinate.
- Se reia activitatea piscinelor închise, cu 70% din capacitate dacă incidența COVID este sub 3 la mie.
- Restaurantele pot funcționa cu capacitate până la 70% acolo incidența este sub 3 la mie, în intervalul orar 5,00-24,00. Capacitatea poate crește dacă toți clienții sunt complet vaccinați de cel puțin 10 zile.
- Gradul de ocupare al spațiilor de cazare din stațiunile de pe litoral poate crește de la 70% la 85%. Dacă toți turiștii sunt vaccinați, administratorul poate permite ocuparea unității de cazare până la capacitatea maximă.
- Se redeschid barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența este sub 3 la mie. Pot intra doar persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
- Creșterea gradului de ocupare crește la 70% din capacitatea maximă a spațiilor pentru operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, dacă incidența este sub 3 la mie.
Se pot organiza festivități pentru finalul de an școlar în spații deschise, cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, au un test COVID negativ sau au trecut prin boală într-un interval de cel mult 90 de zile. - Masca de protecție poate fi eliminată la locul de muncă în spații închise unde își desfășoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiția ca acestea să fie complet vaccinate, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spațiile închise comune.
- Activitatea la locul de muncă va fi realizată cu respectarea prevederilor legale emise de autoritățile competente în ceea ce privește prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, ținând cont și de gradul de vaccinare al angajaților de la acel loc de muncă, atestat prin certificat de vaccinare împotriva virusului SARSCoV-2 prezentat de salariații pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare precum și de numărul de angajații aflați în intervalul de 90 de zile de la data testului pozitiv, pentru salariații care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, care dețin și prezintă angajatorului adeverință eliberată de medicul de familie.
Trimite articolul
XPentru cei spalati pe
Creier ce s-au vaccinat ,mai trebuie test pcr ? :))
Cauta “O Minciuna Cat O tara”pe youtube si dupa da-mi un reply
Te pup
Vaccinul era condiția lor de la început. Nu că ar exista unul. Cine se lasă prostit va muri. Punct. Și nu de la capăt.
Nu am citit in mod detaliat tot articolul, doar am cautat dupa “vaccin” si apare de multe ori, 23 ca sa fiu mai exact. Per total, masurile luate sunt 100% discriminatorii vis-a-vis de persoanele nevaccinate. Asta pentru ca (1) vaccinarea este optionala si nu impacteaza cu nimic drepturile si libertatile individuale garantate prin lege si Constitutia Romaniei, lucru sustinut in mod repetat de mai bine de jumate de an de tot ce inseamna guvernare in Romania, si (2) pentru ca atat statul roman cat si Uniunea Europeana nu tolereaza discriminarea indiferent sub ce forma.
Ceea ce ar trebui sa faca fiecare roman, vaccinat sau nu, ar fi sa dea statul roman in judecata pentru masuri discriminatorii. Ori, asta nu o sa se intample pentru ca vaccinarea vine la pachet cu redobandirea unor privilegii (nu drepturi, pentru ca alea nu iti pot fi luate cu japca) de genul putem sa calatorim pina la mare, putem sa facem petreceri, putem sa mergem la chefuri, putem sa lucram la servici fara sa purtam Declaratia pe Proprie Raspundere pe fata, etc. Inclusiv dintre cei nevaccinati vor fi multi care vor accepta tacit aceasta bataie de joc care ii discrimineaza doar pentru ca, asa, se pot intoarce la “normalitate”. Pe scurt spus, vom continua sa folosim Constitutia Romaniei pe post de hartie igienica.
P.S. Da, stiu, am scris in mod repetat “statul roman” fara majuscule. E in mod intentionat. Voi scrie cu majuscule atunci cand politicienii de la guvernare vor dovedi ca merita respectul meu.
-
Din start suntem discriminati.De CE???Pai UNII sunt mai destepti iar alti sunt “MAI DESTEPTI”. Asa ca nu mai comentati a proasta, selectia naturala este pentru toata lumea, nu face de loc discriminari de nici o culoare. Cui nu ii convine sa se mute in padure. Si acolo veti fi discriminati de catre animalele paduri, nu credeti????Cu stima si respect .
-
“Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat altele” -> cam asa, eu fiind cel mai urat discriminat, am avut covid in decembrie, inca am titru mare de anticorpi, nimanui nu-i pasa, trebuie sa dau bani pe test (care fie vorba intre noi am auzit ca a inceput sa se poate cumpara, fara sa te vada cineva fizic 😉 ) – deci testul de anticorpi nu e recunoscut de autoritati pt ca e mult mai ieftin decat PCR-ul
Propun ca sa fie in functie de suprafata/numarul de scaune/birouri numarul maxim de persoane unde publicul nu are access. Exemplu: 5 persoane in un birou apartament nu e la fel cu 5 persoane in un birou din cladirile de birouri foarte mari din oras(nokia, 700, iulius mall)
-
Sigur, apreciem, ținem cont de propunerea ta, o vom analiza.
Saru’mana boierilor! Multumim ca ne dati voie sa existam.
Ati inceput cu discriminarile….nici nu ma asteptam la altceva. O sa ajungem sa nu pute cumpara o paine fara compotul ala de vaccin.