„Inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au estimat un prejudiciu în sumă de 40.694.434,00 lei reprezentând TVA de plată în sarcina a 14 societăți din Bulgaria. În perioada 01.02.2020-30.11.2020, acestea s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale prin simularea achiziționării de autoturisme rulate în Bulgaria, în timp ce livrarea și înmatricularea se realiza de fapt în România, tranzacțiile nefiind declarate”, transmit reprezentanții ANAF.
Firmele controlate erau specializate în efectuarea de achiziții intracomunitare de autovehicule second-hand de la diverși furnizori. Conform reprezentanților ANAF, se ocupau „inclusiv de transportarea, descărcarea, recepția și livrarea autovehiculelor direct în România, unde erau ulterior livrate și vândute către persoane fizice și juridice”. Aceste tranzacții nu erau declarate și firmele nu se înregistrau în țara noastră pentru a plăti TVA.
„Astfel, societățile nu raportau în Bulgaria achizițiile intracomunitare efectuate de la partenerii din Comunitatea Europeană, deși aceștia din urmă declarau livrări intracomunitare scutite de TVA către societățile bulgărești”, potrivit aceleiași surse.
Din analiza documentelor puse la dispoziția echipelor de control și de către clienții finali, proprietari ai autovehiculelor înmatriculate pe teritoriul României, reiese că autovehiculele au fost promovate spre vânzare pe două site-uri, „fiind livrate și înmatriculate definitiv pe teritoriul României”.
Prejudiciul se ridică la peste 40 de milioane de lei.
Trimite articolul
XFoarte bine au facut! Sa moara tot sistemul imputit actual care ia si pielea de pe om doar ca sa intretina cururile imputite ale anafului!
-
De citit Legea 227/2015, in speta art.310 din Codul fiscal actualizat pe anul acesta 2022. Exista o limita de tranzactie totala anuala pt. care se impune TVA. Pt. o rabla nu se impune TVA.