În mai puțin de un an, Florin Cîțu a pierdut funcțiile de premier, președinte a partidului (PNL) și acum cea de președinte a Senatului.
Florin Cîțu și-a depus miercuri mandatul din funcția de președinte al Senatului. Decizia sa vine după ce liderii PNL au decis înlocuirea sa de la șefia Senatului.
Lui Cîțu i se reproșa încălcarea articolului 25 din Statutul PNL, respectiv faptul că a făcut declarații critice la adresa conducerii partidului.
Nicolae Ciucă a precizat că interimatul șefiei Senatului va fi asigurat de senatoarea Alina Gorghiu, președinte al PNL Argeș.
Cîțu rămâne în politică
Florin Cîțu spune că va face în continuare politică. El spune că Nicolae Ciucă și Lucian Bode i-au cerut demisia: „Nu am vrut săi pun pe colegi în situația penibilă să voteze împotriva conducerii partidului”.
„Nu am vrut săi pun pe colegi în situația penibilă să voteze împotriva conducerii partidului.
Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia. Mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului. Este o funcție politică. Bineînțeles că, în aceste condiții, nu am vrut să-i pun în situația penibilă pe colegii mei, pe unii dintre ei, să voteze împotriva conducerii paidului”, spune Florin Cîțu.
El mai afirmă că i s-a reproșat că a făcut declarații, „aceleași de ani, împotriva unor măsuri care fac rău românilor”.
„Politică (o să fac mai departe – n.r.), exact ce am făcut înainte. Acestea sunt funcții pe care le primești în urma unei activități pe care o ai, aceea de senator. Funcțiile nu sunt pe viață.
Să nu fim ipocriți. Astăzi rezultatele – inflație, dobânzi, perspectivele unei crize majore – nu vin din neant. Există o guvernare… Eu cred că dacă această guvernare nu era cu PSD, rezultatele ar fi fost mult mai bune”, afirmă Florin Cîțu.
Cîțu precizează că nu a vrut „niciodată” o guvernare PNL-PSD.
Florin Cîțu a rămas luni și fără șefia organizației PNL Sector 3, pe care o conducea interimar.
Fostul premier Cîțu a fost impus de președintele Klaus Iohannis ca președinte al PNL la alegerile din august 2021, pe care Orban le-a catalogat ca fiind trucate. Cîțu și-a pierdut însă rapid puterea după ce USR a decis să iasă din guvern ca urmare a demiterii ministrului Justiției, Stelian Ion. Guvernul a picat în urma unei moțiuni de cenzură. PNL a acceptat o coaliție guvernamentală cu PSD, iar Iohannis l-a numit premier pe Nicolae Ciucă. Ulterior, Ciucă a preluat și șefia partidului în urma unor alegeri în care nu a avut contracandidat.
În cadrul PNL, Cîțu nu și-a creat niciodată o bază reală de putere. L-a avut ca singur aliat pe Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanțelor. Și Vîlceanu a pierdut în această săptămână șefia organizației PNL Gorj.
Pe aceeași temă:
Nicolae Ciucă, noul președinte al PNL. A fost singurul candidat
Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier
Trimite articolul
XPierdere importanta pentru UE.A plecat Gargaragiul de incredere.Va fi recuperat si va ajunge EUroparlamentar.UE are nevoie de el.
-
Stai linistit! UE nu are nevoie el. Eventual sa il puna portar undeva prin Bruxelles.
BUN BAIAT ! ,,produs ,, original PNL ! Daca mai ramanea la ciolanul de prim ministru acum aveam crestere economica de cel putin 15 % !!
Cine ii zboara pe altii, zburat va fi de altii.