Conform spuselor lui Flutur, cele două partide de guvernământ au convenit, în cadrul şedinţei coaliţiei, să susţină, de principiu, împreună demersul de revocare din funcţie a lui Mircea Geoană. “Azi am primit un răspuns mulţumitor din partea UDMR în ceea ce priveşte acest demers. Am avut cu UDMR o discuţie de principiu. Răspunsul este “mulţumitor” pentru că era o problemă legată de principiu. Cred că ne vor sprijini, însă ei vă vor anunţa concret decizia la momentul potrivit”, a spus Gheorghe Flutur adăugând că PDL şi UDMR nu pot admite ridicarea abuzurilor la rang de consecvenţă, referindu-se la acuzele care i se aduc lui Mircea Geoană şi a modului în care s-a achitat de sarcinile sale ca preşedinte al Senatului.
Flutur a arătat că liderii democrat-liberali au decis, în unanimitate, să susţină procedurile iniţiate de grupul senatorial pentru îndepărtarea din funcţie a actualului preşedinte al Senatului. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL care s-a desfăşurat luni. Tot luni, pedeliştii au convenit să susţină un candidat propriu la postul care ar urma să rămână vacant după îndepărtarea lui Geoană. “N-am discutat concret nominalizarea, ci sprijinul politic pentru grupul senatorial al PDL în demersurile sale. În mod categoric, vom avea şi această propunere” a spus Flutur.
El a spus că partidul său este îndreptăţit să vizeze funcţia de preşedinte al Senatului datorită faptului că este partid de guvernământ, iar exercitarea puterii trebuie să se facă la toate nivelurile. Un argument similar a fost invocat şi de către un alt vicepreşedinte al partidului, Sorin Frunzăverde, care a spus: “PDL va avea un candidat pentru această funcţie. PDL are mai mulţi senatori decât PSD şi e firesc în condiţiile în care guvernăm să avem şi preşedinţia Senatului.”
Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean este încrezător că demersul senatorilor democrat-liberali va fi încununat de succes, inclusiv prin prisma unor eventuale contestări ale constituţionalităţii revocării lui Geoană. “Nu există în acest moment, în regulamentul Senatului, o prevedere care să precizeze că numai grupul care l-a propus poate să ceară revocarea din funcţie. (…) Există o decizie a Curţii care revocă câteva articole din Regulamentul Senatului, dar nu există o prevedere care să interzică sau să pună în imposibilitate schimbarea lui Mircea Geoană. Orice membru al Biroului Permanent poate fi revocat din funcţie, inclusiv preşedintele Senatului“,a spus Oltean. În privinţa posibilului succesor al lui Geoană, Oltean s-a ferit să dea un nume, dar a spus că PDL are oameni capabili să-şi asume această sarcină.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!