Patru asociaţii de vânătoare, care şi-au depus dosarele, au fost admise pentru licitaţie, şi anume Asociaţia de Vânătoare “Valea lui Liman Făget”, Asociaţia de Vânătoare Waidmannsheil, Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv “Artemis” şi Asociaţia Clubul Romsilva Sfântu Gheorghe.
Valoarea de pornire pentru licitaţia Fondului de la Balc a fost de 3.819 euro.
“Ne aşteptam să se ajungă la această valoare. Am mai fi mers puţin, însă concurenţii noştri au renunţat foarte uşor“, a declarat reprezentantul Waidmannsheil, Demian Radu, neprecizând care era suma maximă pe care ar fi licitat-o. Acesta a declarat că nu şite care sunt motivele pentru care omul de afaceri român Ion Ţiriac a renunţat la fondul de vânătoare de la Balc. ”Nu ştiu exact ce activităţi se vor desfăşura acolo, ideea principală este să aducem vânători străini“, a adăugat reprezentantul Waidmannsheil.
Cea mai mare valoare de atribuire prin licitaţie a fondurilor de vânătoare a fost cea din cadrul fondului de vânătoare de la Miceşti, judeţul Argeş. Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Argeş va plăti astfel pentru dreptul de concesiune 59.586 de euro anual.
În afară de domeniul cinegetic de la Balc vor fi licitate marţi şi miercuri alte 40 de fonduri.
Consilierul în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltare Rurală (MAPDR), Ilie Mihalache, a declarat, în 16 iunie, pentru NewsIn că fondul de vânătoare de la Balc, la care omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat, va fi scos la licitaţie la jumătatea lunii iulie, după ce nicio asociaţie de proprietari nu a făcut solicitare pentru atribuirea directă.
Reprezentantul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) a explicat că din cele 44 de fonduri de vânătoare pentru care ministerul a iniţiat procedurile de atribuire directă în data de 21 mai, doar trei au fost atribuite asociaţiilor de proprietari.
Totodată, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul ministerului de resort, fondul de vânătoare numărul 13 Cormaia din judeţul Bistriţa Năsăud a fost atribuit Asociaţiei Cinegetice “Ursul Brun”, fondul de vânătoare numărul 51 Răchiţele din judeţul Cluj a fost atribuit Asociaţiei Vânătoreşti Cornul de Aur, iar fondul de vânătoare numărul 20 Oituz din judeţul Bacău a fost atribuit Ocolului Silvic Privat Oituz S.R.L.
Oficialul MAPDR a mai declarat pentru NewsIn că Ion Ţiriac nu a renunţat şi la complexul de vânătoare, care are statut de crescătorie de vânat şi nu face parte din fondul cinegetic naţional. Acesta îi va rămâne omului de afaceri. Ion Ţiriac a încheiat în anul 2005 un contract cu Regia Naţională a Pădurilor pentru o perioadă de 10 ani pentru complexul de vânătoare de la Balc, care se întinde pe o suprafaţă de 1.157 hectare.
În ultimii ani, omul de afaceri Ion Ţiriac a organizat pe domeniul de la Balc partide de vânătoare la care au fost invitaţi importanţi oameni de afaceri europeni.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!