Opt şcoli din țară vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, în valoare de aproximativ 20.000 de euro pentru fiecare unitate şcolară, ca urmare a proiectului pilot iniţiat de vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu.
Astfel, granturile obţinute de unităţile de învăţământ vor permite acestora să investească în infrastructura tehnologică şi digitală, să desfăşoare module de formare pentru profesori şi elevi sau să ofere acces la conţinut digital de calitate cursanţilor. Acestea sunt disponibile ca urmare a iniţiativei europarlamentarului român.
Potrivit lui Negrescu, prin acest proiect-pilot vor fi ajutate şcolile, elevii şi profesorii din zonele rurale, izolate sau cu deficienţe în materie de acces la tehnologie.
„Nu a fost simplu să obţinem resursele financiare pentru acest proiect. A trebuit să conving Comisia Europeană, colegii mei din Parlamentul European şi să mă asigur că structurile care implementează proiectul vor oferi finanţări şi României. Un efort care a dat roade, deoarece cred că fiecare copil din Uniunea Europeană merită să aibă acces la educaţie de calitate oriunde se află, acest lucru însemnând inclusiv acces la instrumente moderne de predare şi învăţare. Evoluţiile tehnologice pot genera decalaje greu de surmontat pentru cei care provin din medii defavorizate, iar şcoala trebuie să fie un mecanism de corectare a acestora şi de creare de oportunităţi egale”, a declarat, miercuri, europarlamentarul PSD.
Proiectul-pilot are o valoare totală de 2,4 milioane de euro. Din aproximativ 300 de aplicaţii, în total, circa 100 instituţii de învăţământ din Uniunea Europeană vor folosi această finanţare.
Victor Negrescu a iniţiat în mandatele sale în Parlamentul European un număr record de proiecte-pilot, în valoare totală de aproximativ 90 de milioane de euro, în domenii precum educaţie, sănătate, digitalizare sau antreprenoriat, iar multe dintre inițiativele sale au fost transformate ulterior în finanțări permanente.
Trimite articolul
XDin 20.000 de euro nu faci mare lucru din păcate. Desigur, și asta e ceva, dar prea puțin.
Advertorial psd. A se citi impreüna cü prefata constand in “Raport: România este țara cü cel mai mic procent al popülației (8%) care folosește internetül în scop edücativ”
Sper ca scolile beneficiare nü aü büda in fündül cürtii, caz in care ar trebüi ceva wireless mai püternic.
Negrescüle, penibil bai baiatüle. Astea-s problemele scolilor romanesti, tichia de margaritar?