Potrivit AGERPRES, Instanța a dispus anularea executării pedepsei primite în dosarul Colectiv și punerea fostului primar Cristian Popescu Piedone „de îndată” în libertate.
„Admite recursul în casație formulat de inculpatul Cristian Victor Popescu Piedone împotriva aceleiași decizii. Casează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce privește soluția de condamnare a inculpatului Cristian Victor Popescu Piedone, desființând în aceleași limite și sentința penală […] Anulează formele de executare […] și dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare ocazionate de recursul în casaţie declarat de acest inculpat rămân în sarcina statului”, se arată în decizia judecătorilor.
În cazul lui George Petrică Matei, George Alin Anastasescu, Cristian Mihai Niţă şi Antonina Radu, instanţa a respins recursurile în casație formulate de aceștia.
Pe 12 mai anul trecut, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv, pedeapsă scăzută la jumătate față de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul București.
Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.
Piedone este acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.
În acelaşi dosar, patronii clubului Colectiv au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare, iar George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la ISU Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au primit câte 8 ani şi 8 luni închisoare.
Cristian Niţă, director al firmei de artificii, are o condamnare de 2 ani şi 6 luni cu suspendare.
Incendiul din clubul bucureștean Colectiv, izbucnit pe 30 octombrie 2015, a dus la moartea a 64 de persoane și rănirea a aproximativ 150. Întâmplarea nefericită a avut loc în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, când artificiile de pe scenă au aprins un stâlp îmbrăcat în burete pentru antifonare.
Trimite articolul
XPensii speciale fara numar la judecatori si pensionare la 50 de ani. Justificarea lor a fost ca nu exista fapta, la Colectiv nu s-a intamplat nimic…
HALAL justitie in Romanica! Si cate cazuri s-au mai musamalizat sau achitat? Nimeni nu vede si nu aude?
Super. Nu trebuia mult creier sa iti dai seama ca nu are el nici o vina.
criminali scapati de magistratii care cica fac greva si nu isi mai indeplinesc “functiile”, HA HA
E metoda prin care magistrații demonstrează că oricine are grijă de pensiile speciale, ar putea fi ,,albit,, în cazul în care a călcat strâmb sau mai rău.