Luni, în cadrul unei Ședințe de Guvern, proiectul majorării salariului minim brut ar putea fi pe ordinea de zi suplimentară a Guvernului.
Ministerul Muncii și Protecției Sociale a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care dorește majorarea salariului minim brut, de la 1 ianuarie 2020, de la 2080 lei (cât este în prezent) la 2262 lei.
Premierul demis, Viorica Dăncilă, a declarat, conform HotNews.ro, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei, spunând totodată că nu ascultă de Ludovic Orban, care s-a declarat împotriva acestei măriri.
Potrivit lui Orban, o astfel de decizie are un impact economic important, cu consecințe bugetare neplăcute. ”Dacă vor adopta totuși o astfel de hotărâre de guvern, o vom modifica”, a avertizat el.
Ședința de Guvern este programată la ora 11.00.
UPDATE. Guvernul a renunțat la majorarea salariului minim
Guvernul Dăncilă a renunțat la majorarea salariului brut minim pe economie.
„Am pregătit mai multe proiecte pe care viitorul Guvern să le poată adopta. Voi menționa câteva dintre aceste măsuri cu caracter social. Am convingerea că oamenii trebuie să fie corect plătiți pentru munca lor. În guvernarea PSD am crescut succesiv salariul minim brut pe țară în plată. Am făcut demersurile necesare ca acesta să fie majorat începând cu anul viitor la 2.262 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare la 2.620 de lei lunar. După amiază vom avea consultări cu reprezentații consiliului tripartit”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern, citată de HotNews.ro
Trimite articolul
XCe tot vorbiti de impact economic daca se mareste salariul minim, daca se mareste pensia, dar voi cu cine dracu tineti si mai vreti sa va voteze lumea. Voi nu tineti decat cu voi si cu interesele voastre nu cu populatia care duce greul.
Faceti bine si taiati-va pensiile speciale si renuntati la toate privilegiile datorate functiei ca sa fie bani la buget si furati mai putin. Nu mai dati vina pe PSD ca nici voi astialalti nu sunteti mai buni.
Om simplu, economia are legile ei dupa care se conduce. Dupa aceste legi ale ei se reglementeaza singura.
Aici nu e vorba ca cineva vrea ca sa ai pensie mica, ci de faptul ca maririle sa se faca numai atat cat permite economia. Daca economia duduie s sunt incasari la buget este o mai mare cantitate de bani ce se poate plati la pensii. Si ti se poate marii pensia. Dar daca marim pensia si nu avem acesti bani la buget, ce facem? Ne imprumutam? Sau tiparim bani fara acoperire?
Daca ne imprumutam banii tre sa-i dam candva inapoi, asa ca practic traim pe imprumut. Daca nu putem sa dam banii imprumztati inapoi, da tara faliment.
Si daca tiparim bani fara acoperire ajungem la inflatie. Adica baniii isi pierd din valoarea lor. Asa a fost cand am ajuns milionari in timpul lui Iliescu si eram mai saraci decat cand pensia era numai 1000 lei si nu 1000000 .
Adevarul este ca totalul fondului de pensii trebuie altfel impartit. Pensiile speciale nu au ce cauta aici daca nu ai bani sa le platesti.
MIscare electorala in care liberalii isi vor prinde urechile.
Din pacate,desi suna bine,orice marire a salariului minim pe economie pune mari presiuni pe angajatorii privati.
Stiu,toti vrem salarii cat mai mari,dar din pacate nu stim toti cum se produc acele salarii si cat se plateste la stat pentru ele…