La finalul anului trecut, compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, lansa două licitații pentru a găsi firme care să se ocupe de întocmirea Studiilor de Fezabilitate (SF) pentru amenajarea unor parcuri fotovoltaice și centrale de producere a hidrogenului verde la Mândra, în județul Brașov, respectiv la Ostrovu Mare, în județul Mehedinți.
Firmele interesate și-au putut depune ofertele până în 1 martie. La ambele licitații s-au înscris aceleași două companii: Rina Consulting S.p.A., respectiv Energobit Control Systems, cu cinci subcontractanți – Greenviro, Global Industrial Consult, Melnytopo, Empresarios Agrupados Internacional și PriceWaterhouseCoopers.
Pentru SF-ul necesar amenajării centralei și parcului fotovoltaic din Mândra, Hidroelectrica a pus la bătaie aproape 3 milioane de euro, cu TVA inclus. Pentru SF-ul necesar celui de-al doilea obiectiv dă ceva mai puțin, și anume aproape 1,8 milioane de euro.
Potrivit Economedia.ro, fabrica de hidrogen de la Mândra va avea o capacitate de 15.000 de tone pe an, iar parcul fotovoltaic va avea o capacitate instalată de 300 MW. Energia produsă aici va alimenta la rândul ei fabrica de hidrogen. Hidrogenul extras va fi de tipul „ultra high purity” – cel mai pur posibil. Fabrica de hidrogen de la Ostrovu Mare, din apropierea Porților de Fier, va avea o capacitate mai mică, de 7.500 tone pe an, urmând ca restul detaliilor să fie stabilite prin SF.
Parcurile fotovoltaice și fabricile de hidrogen vor avea o durată de exploatare de minim 30 de ani.
Trimite articolul
XVedeti ce de roluri de munca in judetul Mehedinti?
-
e prea hai tec pt praz sub unghii… e mai bine la profi in tm
-
Corect! Sa mearga timisorenii in Mehedinti atunci. Si tu sa ai grija sa nu bagi degetele in priza, ar fi pacat sa ramanem fara asa valoare umana si asa capacitate intelectuala ca a ta. Esti un adevarat reprezentant al “spiritului timisorean”, bravo!
-
-
scarbos animal esti
HIDROCENTRÁLĂ s.f. Centrală electrică în care energia electrică se obține prin transformarea energiei hidraulice. [Cf. fr. hydrocentrale, rus. ghidroțentrali < gr. hydor – apă, kentron – centru].
La cat s-au imbogatit de pe spatele nostru cu ajutorul politicienilor corupti isi pot permite !!! Si apoi vom plati si mai mult pe kw fiindca este …..ECO !!!
De minciunile si jaful dirijat de PNL ne-am saturat…
In loc sa si aduca toti prosumatori la ei si sa le faca o oferta putin mai buna, investesc o caruta de bani,dumnezeule ce management au!