Un grup de capre negre, animale obișnuite cu altitudini mari, a fost surprins într-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Teregova, din județul Caraș-Severin.
Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de animale, iar structura grupurilor se modifică în funcție de anotimp. În iernile grele, cu zăpezi mari, caprele negre se retrag în zonele predominant stâncoase, de unde cade zăpada și unde pot să găsească mai ușor mușchi, licheni sau cetină.
Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.
Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin, constituie un habitat corespunzător, ce oferă faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost. Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, administreazăcirca 25.000 de hectare.
Trimite articolul
XSuperbe . Felicitări cameramanului