Deși sfioase, caprele negre s-au lăsat surprinse și admirate. Șuieratul din fundal al caprelor negre este unul dintre sunetele auzite cel mai frecvent la aceste animale și reprezintă o alarmare a celorlalte exemplare. De regulă, este urmat de baterea pământului cu piciorul.
Vara mai ales, un animal stă tot timpul de pază pentru a da la timp semnalul de alarmă, în caz de primejdie. Iarna, în schimb, supravegherea este mai puțin severă, iar grupurile conduse de un țap se pot amesteca între ele. Capra neagră trăiește în grupuri de 15-30 de animale și sunt formate din capre tinere și capre adulte.
Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova, din cadrul Romsilva – Directia Silvica Caras-Severin, constituie un habitat corespunzător, ce oferă faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost. Direcția Silvică Caraș-Severin administrează o suprafață de circa 350.000 de hectare de păduri prin intermediul a 17 ocoale silvice. Cel amintit mai sus, Ocolul Silvic Teregova, gospodărește circa 25.000 de hectare.
Filmarea a fost realizată de cei de la Romsilva – Direcția Silvică Caraș-Severin.
Citiți principiile noastre de moderare aici!