„Din păcate, anul care a trecut a continuat să fie marcat de conflicte şi situaţii complexe, cu impact major asupra relaţiilor internaţionale. Cel de-al doilea an de război împotriva Ucrainei a continuat să provoace pierderi imense, multiplicând consecinţele negative la nivel global. România a fost şi va rămâne alături de vecinul său şi de cetăţenii ucraineni, care îşi apără cu curaj libertatea, suveranitatea şi integritatea teritorială”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.
Mai mult, datorită eforturilor României, peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul ţării noastre, reprezentând peste 60% din produsele care au fost transportate prin Culoarele Solidarităţii ale Uniunii Europene, a subliniat șeful statului, citat de AGREPRES.
În plus, el a amintit că, în octombrie anul trecut, cu ocazia vizitei preşedintelui Volodimir Zelenski la Bucureşti, a fost semnată Declaraţia Comună privind procesul referitor la ridicarea relaţiei dintre România şi Ucraina la nivel de Parteneriat Strategic. Astfel, la nivel regional, european, dar şi global, este „imperativ să menţinem angajamentul ferm pentru Ucraina”.
„Legat de soarta războiului, poziţia noastră rămâne categorică: numai Ucraina poate decide momentul, parametrii şi modul în care se vor desfăşura eventuale negocieri de pace”, a mai spus Iohannis.
Trimite articolul
X“peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul ţării noastre reprezentând peste 60% din produsele care au fost transportate prin Culoarele Solidarităţii ale Uniunii Europene”
intrebarea mea e cate tone au ramas aici? ca de la o vreme dupa ce mananc produse cu faina am asaaaa… un oarecare accent ucrainean. si mai am o observatie, ce-ar fi ca “seful” statului sa fie macar o data presedintele romaniei si sa aiba grija de bunastarea fraierestenilor, nu de a altora care fac cu bolta pe noi cu orice ocazie? s-a rezolvat problema cu granita la golful musura de exemplu? nu? de ce nu? de romanii din ucraina sa mai intreb? mai exista sau au fost scosi la “inaintare”? etc etc.
Asta ne taraste intr-un razboi care nu este al nostru…avem nevoie de lideri patrioti nu de….
Luam de la romani si dam ptr razboi. Ar fi mult mai interesant sa militeze ptr pace.
-
Da, se stie ca rusii sunt foarte pacifisti.
Romania când va fi pentru romani? Ca tot ajutam , dar ma intreb cu ce ajutam cu datoriile care le facem, in loc sa le folosim pentru noi… suntem dezbinați… nu am trăit pe vremea lui Ceaușescu dar cred ca era mai bine sa suporte părinți si bunici inca 5-10 ani si cred ca era mai bine pentru România.
-
Nu știi despre ce vorbești..
-
Explica
-
Geografic, da. Și chiar mai mult decât “alături”, că parte din România e chiar în Ucraina. Adevăr incontestabil și deloc revendicativ. Ceea ce nu contrazice, ci chiar se adaugă susținerii exclusiv pan-europene a sasului cu cetățenie română.