Burlui a demisionat de la conducerea IGSU, miercuri, în urma modului în care echipele de intervenție au acționat la accidentul aviatic de luni după-masa, când două persoane și-au pierdut viața. El a declarat că a demisionat „din demnitate” fără a face alt comentariu pe marginea accidentului.
Ministrul Radu Stroe a acceptat, miercuri la prânz, demisia generalului de brigadă Ion Burlui.
Acesta declarase anterior că și-a prezentat demisia șefului său, dar nu a fost acceptată, spunând că a luat această decizie pentru a nu exista suspiciuni asupra colegilor săi care au intervenit în teren, după accident.
„Pentru mine este un act deschis. Am vrut să nu planeze vreo suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, în calitate de şef, să las să planeze vreo suspiciune asupra celor care au lucrat în teren”, a spus Burlui.
Ion Burlui a adăugat că demararea procedurilor de căutare a pornit de la el, înainte ca apelul să ajungă la 112.
„Eu personal am vorbit cu doctorul Zamfir, la 16.06 minute. Mi-a dat repere geografice care se vedeau pe un ecran. Repere geografice, deci nu coordonate, care m-au mulţumit ca să pot să am idee în ce zonă să trimit forţe de intervenţie”, a mai spus șeful IGSU.
Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că secretarul de stat din Ministerul de Interne, liberalul Constantin Chiper, va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.
Ponta a arătat că, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără asumarea autorităţii şi a responsabilităţii, iar intervenţia de luni a fost un eşec.
Citiți principiile noastre de moderare aici!