Iustin Covei este fiul lui Marin Covei, judecator la Curtea de Apel Craiova, şi nepotul lui Gheorghe Covei, procuror la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova şi, în ultimii ani, şi-a căpătat renumele de „copil problemă“ al Craiovei.
Iustin Covei a spus joi, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care i-au judecat recursul, că trăieşte din banii daţi de părinţi şi din sumele obţinute din vânzarea de maşini şi piese auto.
Fiul judecătorului de la Curtea de Apel Craiova Marin Covei a susţinut, în faţa magistraţilor bucureşteni, că a fost filmat la un bancomat al Băncii Comerciale Carpatica atunci când încerca să retragă o sumă de bani virată de o firmă de asigurări pentru un accident în care fusese implicată maşina prietenei sale.
Covei a precizat că a încercat să retragă banii din bancomat cu un card care aparţinea prietenei sale, însă acesta a rămas blocat în bancomat. Covei a susţinut, însă, că respectivul card, pe care a reuşit totuşi să îl recupereze 15 minute mai târziu, nu avea cum să fie falsificat, având în vedere că, a doua sau a treia zi, a reuşit să scoată sume de bani de pe el, fără a avea probleme. Covei a precizat, în faţa instanţei, că bancomantul Băncii Comerciale Carpatica unde a fost filmat este situat în apropierea casei sale.
Întrebat de magistraţii CAB despre interceptările telefonice ale procurorilor, în care se presupune că discută cu un alt inculpat, Petrel Hălănei, despre confecţionarea de dispozitive pentru retrageri ilegale de bani din bancomate, Covei a susţinut că, de fapt, vorbea cu Hălănei, care îi era coleg de facultate, despre grilele pentru examenul de licenţă pe care l-au susţinut în luna iulie 2009. Mai mult, a susţinut Covei, nu îşi explică motivele pentru care se află în boxa acuzaţilor.
Covei a fost întrebat de instanţă şi despre legăturile pe care le avea cu ceilalţi inculpaţi, fiul magistratului craiovean spunând că îi ştie pe cei mai mulţi din cartier, fiind vecini. La întrebarea legată de modul în care îşi petrece timpul cu aceştia, Covei a răspuns că ”stau pe bancă şi sparg seminţe”. Totodată, Iustin Covei a spus că un alt inculpat, Sergiu Dumitriu, în ajuta la vânzarea de maşini şi de piese auto, care îi asigura o parte din venituri. De asemenea, Covei a spus că veniturile sale sunt asigurate de comercilizarea de piese auto, dar şi cu ajutorul părinţilor săi.
În privinţa maşinii care a fost ridicată de către procurori în urma descinderilor de la Craiova din 17 septembrie, Covei a declarat că a primit-o cadou de la părinţii săi, după ce a promovat, în iulie 2009, examenul de licenţă.
Tribunalul Bucureşti a decis vineri, 18 septembrie, să-i aresteze preventiv pentru 29 de zile pe Ionel Călin, Jean Mihăilă, Francisc Dancă, Dan Mihail Bârcă, Birivan Nicolae, Petrel Hălănei, Sorin Buruiană, Sergiu Dumitriu, Andrei Sandu, Alin Şoşa, Ionel Trîncă, Tudor Rada, Eman Vătămăniţă şi Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Craiova. Cei 14 sunt acuzaţi de infracţiuni de clonare a cardurilor bancare. Decizia Tribunalului a fost atacată cu recurs.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura centrală şi Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova, sprijiniţi de jandarmi, au efectuat, pe 17 septembrie, 29 de percheziţii domiciliare la mai multe adrese din municipiile Craiova, Constanţa şi Bucureşti, în vederea destructurării unor grupări organizate specializate în fraude cu cărţi de credit.
Potrivit DIICOT, investigaţiile procurorilor vizează activităţile infracţionale comise de un număr de trei grupuri infracţionale organizate ce acţionau pe raza municipiului Craiova şi care erau coordonate de învinuiţii Jean Marin Mihăilă, zis „Jan”, Nicolae Drivan Florin, zis „Fulgerică”, Ionel Călin, zis „Nixon”, Iustin Covei şi Petre Hălănei.
În sarcina acestora s-a reţinut că, începând cu luna februarie 2009, au finanţat şi coordonat acţiuni infracţionale pe linia fraudelor cu cărţi de credit derulate pe teritoriul altor state, în special Australia, Iordania şi Tunisia.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!