ANSVSA a transmis luni, 20 martie, că a luat măsuri urgente pentru a identifica și neutraliza carnea de pasăre care a ajuns pe piața din România din zone restricționate din Ungaria.
Comisia Europeană a înștiințat Autoritatea Națională Sanitar Veterinară că în perioada 4-11 ianuarie 2020, trei unități autorizate din județul Bihor au achiziționat peste 17 tone de carne din Ungaria, cu termenul de valabilitate cuprins între 9 și 20 ianuarie. În urma verificărilor efectuate de reprezentanții DSVSA Bihor s-a descoperit că produsele nu se mai află în depozite, ci au fost distribuite în 26 de județe, printre care se numără și județul Timiș.
Bacău, Galați, Hunedoara, Dolj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Timiș, Gorj, Neamț, Arad, Harghita, Mureș, Sălaj, Vaslui, București, Vrancea, Brăila, Covasna, Iași, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Argeș, Giurgiu, Ilfov și Bihor sunt județele în care a ajuns carnea provenită din zonele problematice din Ungaria.
”Reprezentanții Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene din cele 26 de județe au demarat verificări ale tuturor beneficiarilor produselor notificate, pentru identificarea celor 3.336 de kg de produse (aripi, pipote, pulpe superioare, pulpe inferioare, medalion), care se mai aflau în termenul de valabilitate la momentul notificării. Restul cantității de carne de curcan era, la data notificării, în afara termenului de valabilitate stabilit de producător. Serviciile sanitare veterinare din România, alături de celelalte instituții membre ale Centrelor Locale de Combatere a Bolilor (CLCB) județene instituie măsuri conform legislației naționale și europene.”, transmit cei de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară.
Toate aceste măsuri vin ca urmare a evoluției gripei aviare cu virusul A(H5N8). Virusurile A(H5N8), A(H5N5) și A(H5N6) sunt considerate a fi în principal adaptate la speciile aviare, transmiterea acestora se poate realiza prin contactul, direct sau indirect, cu păsările sălbatice şi domestice purtătoare de virus, cadavre, dejecţii, furaje contaminate sau prin produsele şi subprodusele provenite de la acestea. Este important de reținut că nu au existat cazuri raportate de infecții la oameni cauzate de A(H5N8) sau de virusurile nou apărute A(H5N5) și A(H5N6).
Trimite articolul
XAtentie la mizeriile (de toate felurile) care vin din ungaria ! Din ungaria nu vine nimic bun in Romania.
Iti… TT uri C Klasse curînd X (1&3:) etc! Ceva putem lua de la ei: mândria națională dar bull shit găunos ” Așa-i romanul …” ci! pragmatism comercial: davai VISA :((( . ASA CUM LA NIVEL LOCAL ” elefantul ” ne-a redat DEMNITATEA DE CIMISOREAN cînd toți cam urinau pe noi din toate pozitiile …
-
Ce tot bolborosesti acolo?! Audi, Mercedes, BMW nu sunt marci unguresti, sunt marci nemtesti. Nemtii doar si-au facut niste “plantatii” in Ungaria si produc acolo, ca e mai ieftin. Nici Ford nu este marca romaneasca, dar Dacia ESTE marca romaneasca, chiar daca face parte din grupul Renault. Dupa tine, “mandria nationala” a ungurului este identica cu servilismul fata de Rusia (oare de ce i se mai spune lui Orban Viktor si “Lacheul lui Putin”?!). Si cine urina pe “cimisoreni” din toate pozitiile?! Sa nu-mi spui ca “regatenii”, ca te trimit imediat in locul ala mizerabil, trist si urat mirositor al “transilvanistilor” si “banatenistilor” (ciorbe unguresti reincalzite)